23 Νοεμβρίου 2011

Πέφτουν οι μάσκες: Ο Βενιζέλος θέλει την υπογραφή Σαμαρά και τη θέλει ΣΗΜΕΡΑ!

«Ακόμη και σήμερα» οι εγγυήσεις των κομμάτων για την 6η δόση, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος και δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να αμφιβάλλει πλέον ότι ο Βενιζέλος σαν άλλος ΓΑΠ (που στις αρχές μας αποκαλούσε διεφθαρμένους) διαβάλλει τον Σαμαρά και έχει πείσει τους Ευρωπαίους ότι είναι αναξιόπιστος και γι αυτό πρέπει να επιμείνουν στην υπογραφή του:

Άμεσα, ακόμη και εντός της ημέρας, τα ελληνικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα κάνουν τα πάντα, για εξασφαλισθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Reuters εκτιμά ότι η δήλωση του αυτή ο κ. Βενιζέλος μπορεί να ερμηνευτεί ως ένδειξη ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ για γραπτές εγγυήσεις.

Ωστόσο, από τη ΝΔ διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση της.
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014.

Επιπλέον εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις για το PSI θα ξεκινήσουν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2012.

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση είπε ότι πρέπει να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή από τα 4/5 της Βουλής.