07 Νοεμβρίου 2011

"Ψήφος εμπιστοσύνης και όχι ανοχής" λέει ο πρωτοπόρος των εξελίξεων

[Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς, ότι όσο εμείς τις προηγούμενες μέρες ήμασταν εκτός γραμμής Σαμαρά, ο Κυριάκος αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι ήταν πλήρως συντεταγμένος με τη γραμμή Σαμαρά. και αποτέλεσε ουσιαστικά το λαγό του Προέδρου της ΝΔ... όχι τίποτα άλλο αλλά πολλοί όπως και εμείς νομίζαμε ότι ήταν εκτός γραμμής και μερικοί ζητούσαν ακόμα και τη διαγραφή του... τελικά οι εξελίξεις διέγραψαν εμάς και αναβάθμισαν Κυριάκο, Άρη, Μιλτιάδη που ήταν σήμερα παρόντες και σε σύσκεψη υπό τον Σαμαρά... τώρα να δω τι θα λένε οι εγκάθετοι ;)]

«Η ΝΔ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και όχι ανοχής στην κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας παράλληλα κριτική στις πιέσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων. «Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιούν μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα, τη στιγμή μάλιστα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνολική «συμφωνία» Σαμαρά-Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του συμφώνησε εξασφαλίζοντας τα τρία προαπαιτούμενα που είχε θέσει.

«Η ΝΔ είχε θέσει τρία βασικά ζητούμενα ως προαπαιτούμενα για να συμφωνήσει στο σχηματισμό μιας μεταβατικής Κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, τα οποία και υλοποιήθηκαν. Είχαμε ζητήσει να πάρει πίσω η Κυβέρνηση την πρόταση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός μέσα από μια αξιοπρεπή διαδικασία και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να πάμε σε εκλογές» είπε σχετικά.