23 Νοεμβρίου 2011

Η «ελληνική» (ΠΑΣΟΚική) αντιπροσωπεία στην ΕΕ επιδοτεί ταξιδάκια δημοσιογράφων για να αναμεταδίδουν μπινελίκια για τον Σαμαρά;

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα για να καταλάβετε πως δουλεύει το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες. Η ΕΕ πλήρωσε να κάνουν ταξιδάκι οι δημοσιογράφοι και η ελληνική αντιπρ. τους κανόνισε πχ μια συνάντηση με κάποιον σοσιαλΗστή Σέφερ (τον ξέρει η μάνα του;) που τους είπε και τα δημοσιορεμάλια μετέδωσαν μετά χαράς, ότι ο Σαμαράς είναι λαϊκιστής. Στη συνέχεια η ελληνική αντιπρ. κανόνισε στα δημοσιορεμάλια και μια συνάντηση με τον ΟιΚΩΛΟγο και πρώην σοσιαλΗστή, Τρετίν (φώτο) για να μεταδώσουν ότι φταίει γενικά όλη η ΝΔ:

Σέφερ: Επιρρίπτει ρυθύνες στην ΕΕ για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα μετά την κυβέρνηση Σημίτη

Την ευθύνη σε όλη την ΕΕ που «έκλεισε τα μάτια σε όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα μετά από την κυβέρνηση Σημίτη» επέρριψε ο Αξελ Σέφερ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψης που οργάνωσε η ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σέφερ παρατήρησε πως ο γερμανικός τύπος για λόγους δημαγωγίας «έπαιζε για καιρό - επηρεάζοντας τα κόμματα- την ίδια μελωδία που επικεντρώνονταν στη λέξη χρεοκοπία», ενώ υπογράμμισε στους Έλληνες συνομιλητές του ότι «δεν είστε ξένοι εδώ στη Γερμανία, ανήκουμε όλοι στην ίδια χώρα την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Σέφερ παρέπεμψε στην παρέμβαση Σαμαρά το '93 για να εκφράσει την ανησυχία του για τη στάση του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος είναι «συντηρητικός και λαϊκιστής».

Ο κ. Σέφερ χαρακτήρισε ακόμη «γενναία» την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα - «γιατί κάνουν δημοψήφισμα οι Δανοί και όχι οι Έλληνες;» είπε -και υπεραμύνθηκε της Ομάδας Δράσης καθώς προωθεί την «αλληλεγγύη και τη συνεργασία».

Ο κ. Σέφερ τέλος υπογράμμισε πως «οι φόροι πρέπει να πληρώνονται, είναι θέμα πατριωτισμού» σημείωσε και επέκρινε τον εθνικισμό -» περισσότερος εθνικισμός σημαίνει λιγότερη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Γερμανοί Πράσινοι: Η ΝΔ είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα

Ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση της χώρας απέδωσε ο συν-επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριττίν: «Δεν καταλαβαίνω πώς συμπεριφέρεται η ΝΔ. Είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα, θα έπρεπε πρώτη να υπογράψει τη συμφωνία, γιατί επιπλέον έχει τη βασική ευθύνη ως μέλος της κυβέρνησης».

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, στη διάρκεια επίσκεψης που οργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ.Τριττίν αναφέρθηκε διεξοδικά στην κρίση, «που είναι βαθειά και συνδέεται τόσο με την τραπεζική κρίση όσο και με την κρίση νοικοκυριών. Είμαστε μία Ευρώπη κι έχουμε μία κρίση» παρατήρησε σημειώνοντας πως ενώ συχνά «αξίες και συμφέροντα αποκλίνουν, σε τούτη την περίπτωση συγκλίνουν, καθώς πρέπει να βγούμε από την κρίση». Κατά την άποψή του, για να μη φτάσουμε στις δύο χειρότερες συνέπειες - που είναι η έξαρση του πληθωρισμού και ο πόλεμος - θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα σύνολο εργαλείων, όπως είναι: η μετατροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε Τράπεζα με την εγγύηση της ΕΚΤ, η απευθείας παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η έκδοση ευρωομολόγων. Ο κ. Τριττίν σημείωσε ότι οι Πράσινοι υποστηρίζουν την πρώτη και την τρίτη πρόταση, ενώ υπογράμμισε ότι η λιτότητα δεν είναι αρκετή για να ξεπεραστεί η κρίση, αντίθετα οδηγεί σε ύφεση. «Οι χώρες πρέπει να έχουν έσοδα (άρα απαιτείται αύξηση φόρων) για να προωθήσουν επενδύσεις υποδομών» παρατήρησε.

Αναφερόμενος στην πάγια αντίληψη Μέρκελ -κατά την οποία η αύξηση των μισθών δεν πρέπει να ξεπερνά την αύξηση της παραγωγικότητας- ο κ. Τριττίν σημείωσε πως στη Γερμανία αυξάνεται η παραγωγικότητα χωρίς να σημειώνεται ανάλογη αύξηση των μισθών, ενώ παρατήρησε πως η μεγαλύτερη αύξηση μισθών έχει δοθεί στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, επομένως η αύξηση των μισθών δεν πλήττει την εξαγωγικότητα, όπως υποστηρίζεται σχετικά. Εξάλλου, παρατήρησε ο κ. Τριττίν, οι περισσότερες γερμανικές εξαγωγές γίνονται στην κατεύθυνση της Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Ιρλανδίας και τόνισε πως η κρίση δεν μπορεί να χωρίσει την ΕΕ στα δύο: στις χώρες που πλήττονται από την κρίση και σε αυτές που δεν πλήττονται. «Πρέπει να υπάρξει διόρθωση των ανισορροπιών» είπε, «και αυτό πρέπει να γίνει από τις δύο πλευρές - και απ΄αυτούς που έχουν λιγότερο ανταγωνισμό και απ΄αυτούς που έχουν πλεόνασμα».