10 Νοεμβρίου 2011

Α.Τσίπρας: «Ωμή αλλοίωση της λαϊκής εντολής η "Κυβέρνηση" Παπαδήμα»

Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις σημερινές εξελίξεις, που κορυφώθηκαν με την συμφωνία στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, ως νέου πρωθυπουργού.Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Και ως εκ τούτου, καταλληλότερος να αναλάβει αυτό το έργο είναι κάποιος που δεν έχει εκλεγεί και δεν έχει λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.
«Οι φανατικότεροι υποστηρικτές του μνημονίου στη Βουλή, στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα κυβερνητικά έδρανα, έδωσαν μάχη για να επιβάλουν αυτή την εξέλιξη. Η επιλογή του Λ. Παπαδήμου αποτελεί για όλους αυτούς εγγύηση ότι θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια, η ίδια πολιτική, που, μέχρι σήμερα, μας έχει καταστρέψει» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι πραγματικά τραγικό, τη στιγμή που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από τον πάταγο της ιταλικής κρίσης, ο νέος πρωθυπουργός να ζητά στο όνομά της νέες θυσίες. Δηλαδή απολύσεις, χαράτσια, περικοπές αλλά και εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι όσα κόμματα στηρίξουν την νέα κυβέρνηση είτε με ανοχή «θα έχουν συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».