22 Νοεμβρίου 2011

Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον καθηγητή, Νεοκλή Σαρρή

Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 71 ετών, είπαν το απόγευμα της Τρίτης στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, συγγενείς και φίλοι του, κυρίως από τον χώρο των γραμμάτων, της πολιτικής, της διπλωματίας και των ενόπλων δυνάμεων.

«Τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το ήθος, την ευθύτητα, την ευκρίνεια, τη βαθιά και ανεκτίμητη γνώση του σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και την πηγαία καλοσύνη, τη φιλοτιμία, την παροιμιώδη ανεξικακία, την απαράμιλλη ρητορική του» εξήραν στους επικήδειους λόγους τους ο ακαδημαϊκός Κ.Σβολόπουλος, ο γραμματέας της ΕΔΗΚ Στ.Καράμπελας, ο Στ.Παπαθεμελής, ο Μ.Χαρακόπουλος, ο Γ.Δημαράς, εκπρόσωποι συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών κ.ά.

Οι ομιλητές αναφερόμενοι στη δράση και το έργο του εκλιπόντος, έκαναν λόγο για τη «βαθιά, πρωτογενή βιωματική και ακαδημαϊκή γνώση της Τουρκίας».

Ο Νεοκλής Σαρρής μελέτησε τη συγκρότηση και εξέλιξη της τουρκικής κοινωνίας και από την θέση του ως καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο προέτρεπε στην βαθύτερη γνώση του τουρκικού λαού.

Στην κηδεία του παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και Άμυνας Γ. Γεωργίου, ο Λ.Βερυβάκης, ο Παν.Καμμένος, ο Απ.Κράτσας, ο Παν.Κρητικός, ο Φ.Κρανιδιώτης, ο Γ.Καραμπελιάς, ο Μαν.Μηλιαράκης, ο Σ.Καλεντερίδης, ο Αλ.Λυκουρέζος, ο Βασ.Φίλιας, ο Χρ.Γιαλουρίδης, ο Αντ. Καρράς κ.ά.

Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Γ.Σγουρός κ.ά.