03 Νοεμβρίου 2011

Champions League: Προκρίθηκαν στους «16» Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι άλλες δύο ομάδες, μετά της Μπαρτσελόνα και Μίλαν, που εξασφάλισαν σήμερα την πρόκρισή τους στους «16» του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των ομίλων.

Η ομάδα του Μονάχου επικράτησε 3-2, με χατρίκ του Γκόμεζ, της Νάπολι, στον 1ο όμιλο, έφτασε τους 10 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησε άνετα της Βιγιαρεάλ με 3-0 εκτός έδρας και 5 από τους Ιταλούς. Την επόμενη αγωνιστική, όμως, θα παίξουν Νάπολι-Μάντσεστερ Σίτι, οπότε είναι αδύνατο και οι δύο να προσπεράσουν τους Βαυααρούς, ακόμη και να δύο ήττες να κάνουν στις τελευταίες αγωνιστικές.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο τέρματα, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε…στο ρελαντί από το Ζερλάν και με το 2-0 επί της Λιόν εξασφάλισε την είσοδό της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (έχει το απόλυτο με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και 12β.). Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε ο Αγιαξ με το 4-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο «Αίαντας» έφτασε τους 7 βαθμούς, έναντι 4 των «λιονέ».

Μία…ανάσα από τους «16» βρίσκεται και η Ιντερ μετά το 2-1 επί της Λιλ, για το 2ο όμιλο της διοπργάνωσης. Οι «νερατζούρι» με 9 βαθμούς προπορεύονται των Τραμπζονσπόρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μετά το μεταξύ τους 0-0 στην Τουρκία «μοιράζονται» τη δεύτερη θέση με 5 β. (η Λιλ έχει 2).

Όλα είναι ανοικτά στον 3ο όμιλο, όπου γίνεται πραγματική μάχη με τρεις ομάδες να διεκδικούν δύο εισιτήρια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το 2-0 επί της Οτελούλ Γκαλάτι έπιασε στην κορυφή τη Μπενφίκα (έχουν από 8β.), η οποία παραχώρησε ισοπαλία στο «Ντα Λους» στη Βασιλεία (1-1). Οι Ελβετοί με το βαθμό που «τσίμπησαν» έφτασαν τους 5 βαθμούς κι ελπίζουν.