22 Νοεμβρίου 2011

Champions League απόψε-Πως έχει η κατάσταση

Η μαγεία του Champions League είναι και πάλι εδώ. Μετά από την διακοπή 20 ημερών οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι έτοιμες να προσφέρουν κι άλλο θέαμα αλλά και αρκετά γκολ. Μετά την ολοκλήρωση και της 4ης αγωνιστικής η κατάσταση στους ομίλους φαίνεται σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει.

Στον πρώτο όμιλο η Μπάγερν Μονάχου δεν φαίνεται διατεθειμένη να απολέσει την πρώτη θέση την ίδια ώρα που Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι θα λύσουν τις διαφορές τους στον αγώνα που θα κρίνει την δεύτερη θέση.

Η Ίντερ είναι το αφεντικό του 2ου ομίλου. Οι "νερατζούρι" έχουν αφήσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Τραμπζονσπόρ να "μάχονται" για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μέσω της δεύτερης θέσης.

Το απόλυτο των νικών έχει η "βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης στον 4ο όμιλο. Η Λιόν θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στο Ζερλάν απέναντι στον φορμαρισμένο Άγιαξ.

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα στον 5ο όμιλο με την Τσέλσι πάντως να δείχνει ότι εύκολα ή δύσκολα θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Οι Λονδρέζοι θα δοκιμαστούν στην Γερμανία κόντρα στην Λεβερκούζεν ενώ την ίδια ώρα Βαλένθια και Γκένκ θα αναμετρηθούν στο Μεστάγια.

Ακόμα πιο πολύπλοκα είναι τα πράγματα στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" θα ταξιδέψουν στην Μασσαλία για τον "τελικό" κόντρα στην Μαρσέιγ. Η νίκη είναι επιτακτική για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ενώ παράλληλα η Άρσεναλ θέλει να τελειώσει την υπόθεση πρώτη θέση κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Τι να πει κανείς για τον ΑΠΟΕΛ; Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εντυπωσιάσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή του 7ου ομίλου αφήνοντας πίσω του Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ.
Στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη κόντρα στην Ζενίτ, η κυπριακή ομάδα θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω για την ιστορική πρόκριση.

Όταν "συγκρούονται" τα μεγαθήρια όλοι οι άλλοι αρκούνται στο...Europa League. Μπαρτσελόνα και Μίλαν παίζουν μόνοι τους στον 8ο όμιλο με έπαθλο την πρωτιά.

Ο επιθετικός της Νάπολι, Έντινσον Καβάνι δεν μοιάζει να ανησυχεί για το γεγονός ότι η σχέση του με τα αντίπαλα δίκτυα δεν είναι και τόσο καλή την φετινή περίοδο. Την ώρα που η ομάδα του προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι, ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει σκοράρει μόνο μία φορά στους τελευταίους επτά αγώνες των Ναπολιτάνων ενώ την προηγούμενη περίοδο είχε βρει δίκτυα 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

«Νιώθω καλά παρά το γεγονός ότι σκοράρω λιγότερα απ’ ότι πέρσι. Ξέρω ότι η ομάδα και ο προπονητής με εμπιστεύονται και το να πετυχαίνω αρκετά γκολ δεν είναι τόσο σημαντικό. Το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα», δήλωσε ο Καβάνι.

Αήττητη για 20 αγώνες φέτος, η Μπενφίκα ταξίδεψε στο Μάντσεστερ χωρίς τον Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Ζόρζε Χεσούς επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές για τον αγώνα στο Όλτν Τράφορντ συμπεριλαμβανομένου και του Νεμάνια Μάτιτς, ο οποίος ήταν εκτός από τον αγώνα κόντρα στην Βασιλεία αφού είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι. Οι Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Άλεξ Βίτσελ και Όσκαρ Καρντόσο ξεκουράστηκαν από τον προπονητή της ομάδας στη νίκη επί της Ναβάλ με σκορ 1-0 για το κύπελλο Πορτογαλίας προκειμένου να είναι έτοιμοι για τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Ρικάρντο Καρβάλιο, Άνχελ Ντι Μαρία, Κακά, Μαρσέλο και Αλβάρο Αρμπελόα έμειναν εκτός αποστολής της Ρεάλ Μαδρίτης για την αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αφού όλοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματισμούς. Αντίθετα ο Φάμπιιο Κοεντράο είναι ετοιμοπόλεμος.

Ο τερματοφύλακας τη Λιλ δήλωσε ότι περιμένει πως και πως την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Πρέπει να κερδίσουμε για να παραμείνουμε ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση στους “16”». Η πτήση της αποστολής της Λιλ για την ρωσική πρωτεύουσα καθυστέρησε.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φιλοξενεί την Λιλ αγνοώντας το «χρώμα» της νίκης στους τελευταίους τρεις αγώνες. Η εντός έδρας ήττα με σκορ 2-1 από την Ρούμπιν Καζάν την Παρασκευή δεν αποτέλεσε και την καλύτερη προετοιμασία για τους Ρώσους ενόψει του αγώνα με την γαλλική ομάδα.
«Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε την ήττα από την Ρούμπιν. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι διαφορετικό. Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε. Στον πρώτο αγώνα στην Γαλλία (2-2) η Λιλ ήταν πολύ καλή έχοντας την κατοχή όπως ακριβώς και η Ρούμπιν».

Ο προπονητής της Ίντερ, Κλαούντιο Ρανιέρι, πρόσφερε λουλούδια σε οπαδούς της Τραμπζονσπόρ κατά την έξοδό του από το αεροδρόμιο την Κυριακή. Οι “νερατζούρι” βρίσκονται στην Τραπεζούντα για πρώτη φορά μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τον Σεπτέμβριο του 1983, όταν ο Τουνσάι Σογιάκ με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα της Μαύρης Θάλασσας. Οι παίκτες του Σενόλ Γκιουνιές θα ήθελαν σίγουρα να επαναλάβουν κάτι παρόμοιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

22 Νοεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λιλ 19:00
Τραμπζονσπόρ – Ίντερ 21:45
Ότελου Γκαλάτι – Βασιλεία 21:45
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα 21:45
Ρεάλ Μαδρίτης – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 21:45
Λιόν – Άγιαξ 21:45
Νάπολι – Μάντσεστερ Σίτι 21:45
Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ 21:45

23 Νοεμβρίου

Ζενίτ – ΑΠΟΕΛ 19:00
Μίλαν – Μπαρτσελόνα 21:45
Μπάτε Μπορίσοφ – Βικτόρια Πλζέν 21:45
Λεβερκούζεν – Τσέλσι 21:45
Βαλένθια – Γκένκ 21:45
Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 21:45
Άρσεναλ – Ντόρτμουντ 21:45
Σαχτάρ – Πόρτο 21:45


Οι βαθμολογίες των ομίλων

1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Μπάγερν Μονάχου 10
2. Μάντσεστερ Σίτι 7
3. Νάπολι 5
4. Βιγιαρεάλ 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ίντερ 9
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5
3. Τραμπζονσπόρ 5
4. Λιλ 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8
2. Μπενφίκα 8
3. Βασιλεία 5
4. Ότελουλ 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ρεάλ Μαδρίτης 12
2. Άγιαξ 7
3. Λιόν 4
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Τσέλσι 8
2. Λεβερκούζεν 6
3. Βαλένθια 5
4. Γκένκ 2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Άρσεναλ 8
2. Μαρσέιγ 7
3. Ντόρτμουντ 4
4. Ολυμπιακός 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΠΟΕΛ 8
2. Ζενίτ 7
3. Πόρτο 4
4. Σαχτάρ 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Μπαρτσελόνα 10
2. Μίλαν 8
3. Μπάτε Μπορίσοφ 2
4. Βικτόρια Πλζεν 1

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr