03 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο GAP χωρίς να δεσμευθεί για παραίτηση!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Παπανδρέου έκανε γνωστή στον πρόεδρο της ΝΔ την πρόθεσή του να υπάρξει συνεννόηση για την υλοποίηση της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Γνωστοποίησε, μάλιστα, τον ορισμό εκ μέρους της κυβέρνησης ως διαπραγματευτών από την κυβερνητική πλευρά του υπουργού Δημήτρη Ρέππα και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Νίκου Αθανασάκη.

Πηγές από τη ΝΔ, ωστόσο, έλεγαν ότι ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι η πρότασή του είναι συγκεκριμένη και δεν βρίσκει το λόγο να γίνει διαπραγμάτευση, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός ο κ.Παπανδρέου.

Κατά τις ίδιες πηγές της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι θα υπάρξει και επόμενη επικοινωνία.

Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο κ.Σαμαράς ζήτησε το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή και την άμεση διεξαγωγή εκλογών.
Newsroom ΔΟΛ