03 Νοεμβρίου 2011

Λοβέρδος: H κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου

http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/lightbox_full/article/2011_10/loverdos_-_gipedo.jpgH κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τασσόμενος ανοικτά με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να μην γίνει τελικά το προαναγγελθέν από τον Πρωθυπουργό δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την είχε εκφράσει ο κ. Λοβέρδος και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε την ανάγκη ενότητας των πολιτικών δυνάμεων, καθώς όπως είπε, «η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κατ' εξαίρεσιν και η κρίση είναι εκτός ορίων».

«Η κίνηση που έκανε ο κ. Βενιζέλος ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου», δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και για τη θέση του περί του δημοψηφίσματος επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι έχω πει στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας», το υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο.

κ. Λοβέρδος ζήτησε τέλος, την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έχει την ευθύνη να τα συγκαλέσει.

Καταλήγοντας απηύθυνε μήνυμα στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στη ΝΔ, καλώντας τη «να συμβάλει στην ενότητα», ώστε να δοθεί βάρος στην ασφάλεια της χώρας, καθώς όπως είπε, «δεν μπορεί να δώσουμε εδώ και τώρα λύση».