14 Νοεμβρίου 2011

Handelsblatt: «Οι Έλληνες λεηλατούν τις καταθέσεις τους»

«Οι Έλληνες ελπίζουν στον Παπαδήμο», διαβάζουμε στην εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα. Σχεδόν 8 στο 10 Έλληνες χαιρετίζουν την ανάληψη της εξουσίας από τον Λουκά Παπαδήμο. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι τώρα να σταθεροποιήσει την οικονομία, να περιορίσει την ανεργία και να θέσει τα θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη.

Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δείχνει να έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Η Νέα Δημοκρατία προσδιορίζει τις εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Θεόδωρος Πάγκαλος άφησε να εννοηθεί το Σαββατοκύριακο ότι η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να παραμείνει περισσότερο από 100 μέρες στην εξουσία.

Σε άλλο σημείο της εφημερίδας ο Gerd Höhler γράφει για την αιμορραγία των ελληνικών τραπεζών με τίτλο: «Οι Έλληνες λεηλατούν τις καταθέσεις τους»: Το πόσα χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό δεν είναι σίγουρο. Ειδικοί υπολογίζουν ωστόσο λιγότερο από 50%. Οι ελληνικές τράπεζες περιμένουν τώρα την εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία θα τους δώσει μια ώθηση ρευστότητας. Επιπλέον το νέο πακέτο σωτηρίας προβλέπει 30 δις ευρώ για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Το τραπεζικό σύστημα ελπίζει ότι νέα κυβέρνηση θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των καταθετών σταματώντας έτσι την αιμορραγία των τραπεζών.

Deutsche Welle