21 Νοεμβρίου 2011

Independent για Καπίνο: «Ο επόμενος τερματοφύλακας ήρωας της Ελλάδας»

Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο 17χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Στέφανος Καπίνο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και στα βρετανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Independent έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο επόμενος τερματοφύλακας ήρωας της Ελλάδας: Στέφανος Καπίνο».

Αναλυτικά ό,τι αναφέρει το άρθρο:

«Ήρεμος, συγκροτημένος και συνεπής: τρία ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν σε Έλληνα τερματοφύλακα για σχεδόν 20 χρόνια. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, μετά την πρόσφατη ανάδειξη του 17χρονου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, του Στέφανου Καπίνο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Καπίνο έκανε ήδη το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, σημειώνοντας ρεκόρ ως ο νεότερος παίκτης που εκπροσώπησε ποτέ την Ελλάδα σε επίπεδο ανδρών στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρουμανία την περασμένη εβδομάδα. Παρά την ήττα με 3-1, ο Καπίνο Μπορεί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση από το γεγονός ότι ο προπονητής Φερνάντο Σάντος του έδωσε μία τόσο μεγάλη ευκαιρία σε υψηλό επίπεδο.

Ο Καπίνο ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα Αετός, πριν πάει στον Παναθηναϊκό το 2007 και πάρει φανέλα βασικού στις ομάδες Εφήβων και Νέων του συλλόγου. Είναι κάτοχος ρεκόρ και στην εθνική Παίδων, καθώς έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών.

Ο τερματοφύλακας-διαμάντι έχει φανέλα βασικού και στο σύλλογό του, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τζόρβα για την Παλέρμο, τον τραυματισμό του Στέφανου Κοτσόλη και την αποβολή του Ορέστη Καρνέζη. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τον αποθέωσαν στον αγώνα με τον Εργοτέλη, όπου δεν δέχθηκε γκολ. Με ύψος 1.96μ, ο Καπίνο κυριαρχεί στον αέρα και στη μεγάλη του περιοχή. Οι τοποθετήσεις του ήταν ιδανικές στα πρόσφατα παιχνίδια της Superleague.

Οι φίλαθλοι έχουν επισημάνει ήδη πως έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη. Ο Καπίνο ξεχωρίζει από τη νέα γενιά των τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και με αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες να τον παρακολουθούν, ελπίζει πως θα ακολουθήσει τα χνάρια του πρωταθλητή Ευρώπης 2004 και πλέον παλαιμάχου, Αντώνη Νικοπολίδη, και να εξασφαλίσει τη φανέλα με το Νο 1 στην εθνική ομάδα».
Newsroom ΔΟΛ