13 Νοεμβρίου 2011

Σε συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street προέβη η αστυνομία

Διέλυσε τις συγκεντρώσεις σε πλατείες των πόλεων Σεντ Λούις, Ντένβερ και Σολτ Λέικ Σίτι.

Η αμερικανική αστυνομία διέλυσε συγκεντρώσεις ακτιβιστών του κινήματος κατά της Wall Street, οι οποίοι κατασκήνωναν σε πλατείες των πόλεων Σεντ Λούις, Ντένβερ και Σολτ Λέικ Σίτι, μετά την άρνησή τους να απομακρυνθούν από τους χώρους αυτούς, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Σεντ Λούις, η αστυνομία προχώρησε σε 27 συλλήψεις σε κεντρική πλατεία της πόλης.
Η αστυνομία του 'Οκλαντ, στην Καλιφόρνια, κάλεσε τους διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» (Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ) να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους. Στο 'Οκλαντ είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης. Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, στο 'Ορεγκον, έδωσε προθεσμία στους διαδηλωτές μέχρι τα μεσάνυχτα (10:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) να έχουν απομακρυνθεί από δύο πάρκα που έχουν καταλάβει στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία του Ντένβερ διέλυσε την κατασκήνωση μελών του κινήματος «Occupy Wall Street» κάνοντας χρήση δακρυγόνων και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σημείο, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο που δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλλήψεων.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι η αστυνομία διέλυσε την καταυλισμό διαδηλωτών οι οποίοι δεν υπάκουσαν στην εντολή να εγκαταλείψουν τη θέση αυτή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KSL που έκανε λόγο για 15 συλλήψεις.

Αξιωματούχοι σε ορισμένες πόλεις έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα σημεία αυτά.

Την Παρασκευή οι αρχές είχαν ζητήσει από τους διαδηλωτές του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ να εκκενωθούν οι κατασκηνώσεις τους σε αρκετές αμερικανικές Πολιτείες, ύστερα από τουλάχιστον τέσσερις θανάτους που καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα κοντά σε σημεία που είχαν καταλάβει μέλη του κινήματος «Occupy», το οποίο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Διαδηλώσεις «κατά της Γουόλ Στριτ» πραγματοποιούνται σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες σε ένδειξη αλληλεγγύης και ενότητας με τους ακτιβιστές του κινήματος που καταγγέλλουν τις ακρότητες που επιβάλλει το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και τις ολοένα μεγαλύτερες ανισότητες.