28 Νοεμβρίου 2011

Συγκροτήθηκε επιτροπή ιδιωτών πιστωτών για τις συνομιλίες του ελληνικού PSI

Η ομάδα των 30 τραπεζικών ιδρυμάτων που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους συγκρότησε διοικούσα επιτροπή η οποία θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών και του ελληνικού δημοσίου για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων της Ελλάδας.

Συμπρόεδροι της επιτροπής είναι ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, και ο Ζαν Λεμιέρ, σύμβουλος του προέδρου της BNP Paribas.

Η Επιτροπή Ιδιωτών Πιστωτών-Επενδυτών για την Ελλάδα αντιπροσωπεύει 30 τραπεζικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα οποία 11 ιδρύματα μετέχουν στην διοικούσα επιτροπή. Οι τράπεζες αυτές κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους.

Σε δηλώσεις του ο κ.Νταλάρα ανέφερε ότι «επιδιώκουμε να μπούμε σε νέα φάση διαπραγματεύσεων με τις Αρχές της Ελλάδας και της Ευρωζώνης στο προσεχές μέλλον για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους».

» Παραμένουμε δεσμευμένοι στην επίτευξη της εθελοντικής συμφωνίας PSI στη βάση του ανακοινωθέντος της 27ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες που ζητά συλλογικές και κοινές προσπάθειες των ελληνικών Αρχών, αυτών της Ευρωζώνης και των ιδιωτών πιστωτών για να αναπτυχθεί η συμφωνημένη ανταλλαγή ομολόγων ως το τέλος του χρόνου».