06 Νοεμβρίου 2011

Άγγλος φοιτητής… αντιμετωπίζει την έκδοσή του στις ΗΠΑ γιατί το site του έδειχνε ταινίες

Το TV Shack, δηλαδή το site ενός φοιτητή, το οποίο βοηθούσε τους επισκέπτες του να παρακολουθούν δωρεάν φιλμ και τηλεοπτικές σειρές, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Google, υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο που ανέλαβε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Richard O’Dwyer από το Shefield αντιμετωπίζει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούμενος για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων, αφού οι αρχές των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι τα φιλμ στα οποία είχαν πρόσβαση οι επισκέπτες του TV Shack ήταν πειρατικά.

Όμως, στην ακρόαση για την έκδοση του εικοσιτριάχρονου, ο δικηγόρος του ανέφερε πως το συγκεκριμένο site απλώς κατεύθυνε τους χρήστες σε άλλα.

Ο Ben Cooper είπε στο Δικαστήριο του Westminster: «Το site συνδεόταν με άλλα site με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν το Google και το Yahoo. Ο χρήστης δεν μπορεί να παρακολουθήσει ένα φιλμ απευθείας μέσα στο TV Shack. Παράλληλα, το TV Shack δεν χρέωνε τους επισκέπτες του με κάποια συνδρομή όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Google και το Yahoo. Το δε έσοδό του προερχόταν από διαφημίσεις όπως κάνει και το Google.

O John Jones από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είπε στο δικαστήριο: «Το TV Shack παρουσίαζε σε λίστες τα κορυφαία φιλμ της επικαιρότητας στην κεντρική του σελίδα, οπότε δεν λειτουργούσε όπως οι γνωστές μηχανές αναζήτησης».

Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου με νέα ακρόαση στο ίδιο δικαστήριο.