01 Νοεμβρίου 2011

Wall Street Journal: Το δημοψήφισμα απειλεί το νέο πακέτο βοήθειας

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/11/114029_1223.jpg«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, άφησε άφωνη την Ευρώπη ανακοινώνοντας ένα δημοψήφισμα για το τελευταίο δανειακό πακέτο για την χώρα, ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου που θα μπορούσε να απαξιώσει την διεθνή προσπάθεια διάσωσης του ευρώ».

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal στο σημερινό της άρθρο, σχετικά με την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα «ναι» στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση από τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που έχουν παραλύσει την Ελλάδα, ενώ ένα «όχι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης και να διακόψει την διεθνή χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αφήνοντας την χώρα σε οικονομική διάλυση.

Μάλιστα, συνεχίζει η Wall Street Journal, πολλοί Έλληνες πολιτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι μια αποδοκιμασία στο δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δρόμο της εξόδου από το ευρώ. «Το τί θα συμβεί στη συνέχεια είναι κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο κ. Παπανδρέου στοιχηματίζει ότι οι ψηφοφόροι θα εγκρίνουν την δανειακή σύμβαση, εφόσον έχουν να συγκρίνουν με μια εναλλακτική προοπτική εθνικής χρεωκοπίας και την πιθανή έξοδο από το ευρώ», σχολιάζει το δημοσίευμα.