19 Δεκεμβρίου 2011

Σε χαμηλό 19 ετών υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα

Στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και 19 χρόνια υποχώρησε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση στην οποία υπερίσχυσαν τελικά οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) και της οικονομίας της χώρας.


Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κατά 0,82% στις 650,50 μονάδες. Σχεδόν όλες οι εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν σημαντική πτώση, κυρίως η Εθνική Τράπεζα, που έπεσε 5% στα 1,51 ευρώ.

Ο τζίρος παρέμεινε καθηλωμένος στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των 23,8 εκατ. ευρώ.

«Επικρατεί πολύ μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του PSI και τα τεκταινόμενα στην ευρωζώνη», είπε στο Reuters αναλυτής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Από το αρνητικό κλίμα δεν ξέφυγε ούτε ο ΟΤΕ, παρά την είδηση ότι θα εισπράξει 380 εκατ. ευρώ από την πώληση μειοψηφικού ποσοστού του στην σερβική Telekom Srbija.

H μετοχή του οργανισμού υποχώρησε 6,1% στα 2,61 ευρώ.

Εξαίρεση αποτέλεσε η κατασκευαστική Ελλάκτωρ, που σκαρφάλωσε 3,6% στα 1,14 ευρώ, καθώς ευνοείται από την απόφαση της καναδικής μεταλλευτικής Eldorado να εξαγοράσει την European Goldfields, στην οποία η Ελλάκτωρ κατέχει μειοψηφικό ποσοστό.