23 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Να παραμείνουν στις διαπραγματεύσεις ΠΓΔΜ και Ελλάδα

 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Πολ Γουόλερς, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστήριζαν ποτέ τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Υποστηρίζουμε τη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ γι’ αυτό το ζήτημα της ονομασίας. Η θέση μας είναι ότι οι δύο πλευρές πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την επίλυσή του. Δεν θα υποστηρίζαμε ποτέ τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα του ονόματος», δήλωσε ο κ. Γουόλερς, μετά τη συνάντηση που είχε, στα Σκόπια, με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδια για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Τεούτα Αρίφι.

Η κ. Αρίφι υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν θέσει στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ χρονοδιάγραμμα επίλυσης του ζητήματος του ονόματος και ότι συστήνουν μόνο ότι θα πρέπει να επιλυθεί.

Αναφορικά με την επίσκεψή της στην Αθήνα, για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του Δεκεμβρίου, η κ. Αρίφι ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.