19 Δεκεμβρίου 2011

Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών ζητεί η ΝΔ

Έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, απηύθηνε τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Μιχελάκη.

«Όπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, και όπως ρητά επανέλαβε στο "Ζάππειο 2", είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη.


«Είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για να μπει φραγμός στα λουκέτα, να ανασάνει η υγιής επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας και να την εφαρμόσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση», προστίθεται.

Παράλληλα, στο στόχαστρο της κριτικής της ΝΔ μπήκε και το σχέδιο μείωσης του ΦΠΑ στις συναλλαγές με πιστωτικές (και χρεωστικές) κάρτες, που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «τα σενάρια περί μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, που διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών, θυμίζουν τις εμμονές της κυβέρνησης Παπανδρέου σε λάθος συνταγές και επιβεβαιώνουν το δίκαιο των θέσεων της Ν.Δ.».

«Επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, η Ν.Δ», λέει ο κ. Βρούτσης, «προτείνει τη μείωση των εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών, άμεσων και έμμεσων φόρων. Μάλιστα, από το "Ζάππειο Ι", ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επέμενε ο συντελεστής 23% του ΦΠΑ να μειωθεί στο 19% και ο συντελεστής 13% στο 9%, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου είσπραξής του. Αυτό αποτυπώνεται αναλυτικά και στο Φορολογικό μας Πρόγραμμα.»

«Άραγε, σήμερα δεν προκύπτει η ανάγκη για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων;» αναρωτιέται ο κ. Βρούτσης και καταλήγει λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση πάντως, καλώς τους και ας άργησαν».