23 Δεκεμβρίου 2011

Ποια μηνύματα στέλνει μέσω του Τύπου ο Παπαδήμος

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα.


Ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε από το Μαξίμου λίγα λεπτά πριν τις 20:00 χωρίς να κάνει δηλώσεις και στις 20:15 στο πρωθυπουργικό μέγαρο έφτασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπο της ΝΔ σημειώνεται ότι στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και προστίθεται πως "είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών", δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, θέμα για το οποίο πάντως ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν μέχρι τον Απρίλιο.

Στόχος του Λουκά Παπαδήμου είναι κατά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις τους στα κρίσιμα ζητήματα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης, έπειτα από τα σοβαρά προβλήματα συνοχής που διαπιστώθηκαν στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", το οποίο κυκλοφορεί αύριο, ο Λουκάς Παπαδήμος υπενθυμίζει στα κόμματα ότι έχουν αναλάβει δεσμεύσεις στο πλαίσιο της στήριξης της κυβέρνησης, αλλά και έναντι της τρόικας.

"Ή θα σοβαρευτούμε και θα συμφωνήσουμε σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή ή θα λάβω κι εγώ τις αποφάσεις μου. Με επέλεξαν να βγάλω το φίδι από την τρύπα και μου ζητούν και τα ρέστα. Τώρα όμως έχουμε κάνει το μισό δρόμο, ας κάνουμε και τον άλλον μισό" τονίζει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαδήμος στέλνει και δεύτερο μήνυμα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ στο "Εθνος της Κυριακής", τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί, τα παιχνίδια και οι αναιτιολόγητες καθυστερήσεις.

"Δεν ζητώ να απολέσει ο κάθε υπουργός ή το κάθε κόμμα την 'ταυτότητά' του, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω ο,τι χρειαστεί, όπως έχω πει, για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο" δηλώνει ο πρωθυπουργός. Και πρόσθέτει: "Πρέπει να σταματήσουν οι 'ερασιτεχνισμοί' και τα 'παιχνίδια' και να κάνουμε όλοι μαζί τη δουλειά μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για λάθη ή αναιτιολόγητες καθυστερήσεις".

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, κάνοντας λόγο για μέρισμα ευθύνης που όλοι οφείλουν να αναλάβουν, έστειλαν σήμερα οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, που "συγκατοικούν" στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σε μία κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και πολιτικό περιεχόμενο, λίγες ώρες μετά τον καβγά στο υπουργικό συμβούλιο.

megatv.com