04 Δεκεμβρίου 2011

Επαναφέρει το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου ο Μ.Κεφαλογιάννης..την Πέμπτη θα θώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών

Το ζήτημα της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι επαναφέρει με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών την Πέμπτη 8/12 στην Βουλή θα δώσει εξηγήσεις αν θα γίνει επιτέλους αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο ή έχει εγκαταλειφτεί όπως και όλα τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης από τη κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μετά από 20 χρόνια ψευδών εξαγγελιών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του τότε Πρωθυπουργού κυρίου Σημίτη ,δυο φορές μάλιστα ,στο Ηράκλειο της Κρήτης , η

κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προγραμματίσει τη δημοπράτηση του έργου για το Φεβρουάριο του 2010.

Η κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου ,μετά από 5 αναβολές δημοπράτησης του έργου, «επέτυχε» να δημοπρατήσει το έργο την 18/10/11, πλην όμως ούτε ένας επενδυτής δεν υπέβαλε προσφορά για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης.

Επειδή:

1. Οι συναρμόδιοι και συνυπεύθυνοι τέως υπουργοί Υποδομών κ.κ. από τον Οκτώβριο 2009 κατηγορούσαν τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για δημοπράτηση έργων υποδομής «χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» και διαβεβαίωναν πως το αεροδρόμιο στο Καστέλι «θα πραγματοποιηθεί».

2. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα το τοπίο στον κλάδο των κατασκευών είναι αγνώριστο, λόγω ύφεσης, που δημιούργησε το μνημόνιο και στο κλάδο των κατασκευών.

3.Ολα τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης είχαν εγκαταλειφθεί από τη κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου

Ερωτάσθε

Θα γίνει επιτέλους το Αεροδρόμιο Καστελίου ή θα μείνει «...ΜΑΚΕΤΟ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ;» χρησιμοποιώντας μια προσφιλή έκφραση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη