30 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το παραμύθι της εφεδρείας

Διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης έλαβαν σήμερα και θα λάβουν έως και αύριο τελευταία ημέρα του χρόνου εκατοντάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου από τους 44 καταργούμενους ή συγχωνευμένους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.


Αύριο λήγει η καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με την οποία απο τους 44 καταργούμενους ή συγχωνευομενους Οργανισμούς θα πρέπει οι διοικήσεις να παραδώσουν στους υπολοιπους υπαλλήλους που βγαίνουν στην εφεδρεία τις αποφάσεις απόλυσης είτε αυτοπροσώπως είτε με δικαστικό κλητήρα.

Οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία θα αμείβονται για ένα χρόνο με το 60% του βασικού τους μισθού και στη συνέχεια οι περισσότεροι απο αυτούς απολύονται οριστικά απο το δημόσιο.

Η επιλογή προς την εφεδρεία αφορά αποφοίτους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας σε κάθε οργανισμό, η οποία συνήθως φτάνει μέχρι τα 7 χρόνια.

Εκτιμάται ότι θα απολυθούν -συνολικά απο τους 44 οργανισμούς- περίπου 500 έως 700 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να επανακριθούν μέσω ΑΣΕΠ μόνο σε ένα ποσοστό του 10%, οπότε και θα επαναπροσλαμβάνονται στο δημόσιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά και η διαδικασία με την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων διοικητικής μεταρίθμισης και οικονομικών για την έναρξη της διαδικασίας που θα αφορά την κατάργηση υπηρεσιών και τμημάτων αλλά και την αξιολόγηση του προσωπικού με αρχή τις εφορείες, τα τελωνεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου οικονομικών.

megatv.com