28 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Μετά το Πάσχα εκλογές-Μιχελάκης: Πριν το Πάσχα εκλογές...Εσείς ποιος λέτε ότι θα βγει αληθινός;

Στην αποκάλυψη ότι οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές προγραμματίζεται να γίνουν στο τέλος Απριλίου, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Παρότι σχηματίστηκε μια συμμαχική κυβέρνηση, συνεχίζεται και οξύνεται το συμβατικό κομματικό παιχνίδι, αλλά εν ού παικτοίς. Παρότι ο σχηματισμός της Κυβέρνησης Παπαδήμου κατευνάζει κάπως τα πνεύματα, η αβεβαιότητα γενικεύεται. Έχει ήδη απλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη. Η σχεδόν υφεσιακή κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ευρώπη το 2012 επηρεάζει ακόμη πιο αρνητικά την ελληνική οικονομία, π.χ. τις εξαγωγές. Ο πολιτικός ορίζοντας της Κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί. Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».

ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν πριν από το ΠΑΣΧΑ


Η ΝΔ είχε ήδη συμφωνήσει σε παράταση δύο ή τριών εβδομάδων μετά τη 19η Φεβρουαρίου, πάντα σε συνάρτηση με την εξέλιξη της εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικώνομολόγων (PSI), ωστόσο ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου θα κρατήσει λίγες εβδομάδες ακόμη, δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα πέφτει στις 15 Απριλίου.

«Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.