23 Δεκεμβρίου 2011

Διαψεύδουν οι Αυστραλοί τα περι αυξημένης μετανάστευσης Ελλήνων... δεν χάνει ο ραγιάς τη φραπεδιά του

[Πολλοί λένε ότι θα φύγουν, αλλά δεν το τολμάνε γιατί ξέρουν ότι στο εξωτερικό σφίγγουν οι κώλ@@... μια κουβέντα είναι η "μετανάστευση" αλλά όποιος δεν το έχει κάνει δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι]

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα τελευταία δημοσιεύματα «περί πλημμυρίδας» μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Το τελευταίο αντίστοιχο ρεπορτάζ, έγινε από την εφημερίδα «The Guardian» και το σχετικό της δημοσίευμα το αναπαραγάγουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αλλά και ελλαδικά. Σύμφωνα με τη Guardian, «κατά το τρέχον έτος, 2.500 Έλληνες πολίτες έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αυστραλία και άλλοι 40.000 έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον».

«Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα, αλλά δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά ούτε οι αιτήσεις, ούτε αυτοί που μεταναστεύουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης για αφίξεις από την Ελλάδα που δημοσίευσε πρόσφατα ο «Νέος Κόσμος» (1/12/2011) δείχνουν, ότι τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 4.835 τουριστικές βίζες (και όχι για μετανάστες) σε Έλληνες εκ των οποίων 4.824 ήλθαν στην Αυστραλία.

Η πρεσβευτής της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ, ενημέρωσε επιτροπή της Βουλής ότι ο ετήσιος αριθμός Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 120 και 140 ατόμων. Το ίδιο ισχύει και για φέτος.

Μάλιστα οι πληροφορίες περί ελληνικής μετανάστευσης άρχισε «να δυσχεραίνει περισσότερο τις προσπάθειες Ελλήνων να ταξιδέψουν στην Αυστραλία με τουριστική, φοιτητική η άλλη βίζα, καθώς και τις προσπάθειες Ελλήνων τουριστών ή φοιτητών, που βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία, να παρατείνουν την παραμονή τους». Αυτό εκτιμάται να συμβαίνει καθώς οι αρμόδιες αυστραλιανές Αρχές φέρεται να «κοσκινίζουν», πλέον, κάθε αίτηση από Ελλάδα με πρόσθετο άγχος για τους αιτούντες.