27 Δεκεμβρίου 2011

Έφτασε στο Εφετείο Αθηνών ο Εφραίμ όπου έχουν συγκεντρωθεί κληρικοί και μοναχές

Έφτασε πριν λίγο στο Εφετείο ο Εφραίμ για την εκτέλεση του εντάλματος. Εν τω μεταξύ έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί περί τους 300 κληρικοί, μοναχές και πολίτες με κεριά, ενώ 2 διμοιρίες των ΜΑΤ  έχουν αποκλείσει τις εισόδους του γκαράζ στο Εφετείο.


Μετά το Εφετείο ο Εφραίμ θα οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και αύριο θα προφυλακιστεί. Μετά το Εφετείο οι δικηγόροι του αναμένεται να ζητήσουν αντικατάσταση προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας.

doleross

Εφραίμ: "Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή"

Την πικρία του για την προφυλάκισή του εξέφρασε ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος σύμφωνα με το agioritikovima.gr φέρεται να δήλωσε, σε μοναχούς που συγκεντρώθηκαν στην ΙΜ Βατοπαιδίου, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν, ότι τον οδηγούν άδικα στη φυλακή.

"Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή" φέρεται να είπε σε μοναχούς.