07 Δεκεμβρίου 2011

Ευρωπαίοι επιθεωρητές κατ' εντολή των ναζί στα γραφεία-εκκλησίες των φιλανθρωπικών οίκων αξιολόγησης

Πρέπει να στηρίξουμε πάση θυσία τα μη κερδοσκοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, Moody's, Fitch, S+P, που δέχονται την εαρινή επίθεση των ναζί της Μέρκελ επειδή...

έκαναν ένα μικρό λαθάκι και υποβάθμισαν τη Γαλλία του λοιμοκοντόρου Πεταίν με αποτέλεσμα να βγάλουν μερικά δις οι φιλεύσπλαχνοι Εβραίοι που αντιστέκονται από το Λονδίνο στον Ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον τους το 3 ή 4ο Ράιχ.

Διαβάστε και την είδηση:

Τα κριτήρια βάσει των οποίων οι οίκοι αξιολόγησης προχωρούν στις υποβάθμισεις κρατικών ομολόγων και τους κανονισμούς λειτουργίας τους διερευνούν οι επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Αρχής Αξιών και Αγορών (ESMA), πραγματοποιώντας «επισκέψεις» στα γραφεία τόσο των τριών «μεγάλων» S&P, Moody's και Fitch όσο και των μικρότερων ανταγωνιστών τους.

Η έρευνα της ESMA παίρνει ιδιαίτερη σημασία μετά την «μαζικό χτύπημα» της S&P στην Ευρωζώνη, και το πόρισμά της αναμένεται σε μερικούς μήνες.

Η διερεύνηση έχει ξεκινήσει ήδη από το Νοέμβριο, και οι ελεγκτές της ESMA θα συνεχίσουν την επιτόπια έρευνα στα γραφεία των οίκων μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται να δημοσιεύσουμε την αναφορά με τα ευρύματα των επιτόπιων επιθεωρήσεων» ανέφερε την Τρίτη στο Reuters εκπρόσωπος της ESMA, λέγοντας πως αυτό θα γίνει το αργότερο τον Απρίλιο.

Οι επιθεωρητές εστιάζουν στο πώς οι οίκοι καταλήγουν στις αποφάσεις που αφορούν την αξιολόγηση κρατών, και ιδιαίτερα εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων κατά τη διαδικασία ή εάν οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας είναι αποτελεσματικοί.

Η ESMA σημειώνει ότι έχει την αρμοδιότητα, εάν διαπιστώσει παρατυπίες, να επιβάλει πρόστιμα ή ακόμη και να αποσύρει την πιστοποίηση των οίκων.

Υπενθυμίζεται πως η έντονη κριτική που δέχονται οι οίκοι για το μερίδιο της ευθύνης τους στην κλιμάκωση της ταραχής στις αγορές στην κρίση του ευρώ είχε αναζωπυρωθεί τον τελευταίο μήνα με την «κατά λάθος υποβάθμιση» της Γαλλίας από την S&P. Για το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και η αρμόδια γαλλική Αρχή AMF.