09 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΤ: Έκοψαν τον Παπαδήμο και έβαλαν την Μπήλιω! (βίντεο)

«Στον αέρα» κόπηκε η ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής. Το κρατικό κανάλι, που βρίσκεται σε ενημερωτική απεργία, διέκοψε το πρόγραμμά του και μετέδωσε την συνέντευξη, ενώ την εικόνα μετέδιδε με pool σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια (σ.σ. τα ιδιωτικά δεν πληρώνουν το pool).

Αμέσως εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα της ροής προγράμματος και επεχείρησαν να διακόψουν την μετάδοση. Ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης εξήγησε το σκεπτικό του γιατί μετέδωσε την συνέντευξη, ενώ ο διευθυντής ενημέρωση Βασίλης Μπίτσης προσπάθησε να επιβάλει τον δικό του νόμο. Υπήρξε ένταση, αλλά τελικά οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση μπήκαν στη ροή και διέκοψαν την μετάδοση της συνέντευξης, βάζοντας διαφημιστικό μήνυμα της UNICEF και την εκπομπή της Μπήλιως «Έχει γούστο».

Σημειώνεται ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία, που υπογράφουν πάνω από 100 βουλευτές, με την οποία οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στα δημόσια μέσα ενημέρωσης (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα) δεν θα εξισώνονται με τους δημόσιους υπαλλήλους. Την τροπολογία αποδέχθηκε να συζητήσει ο Παπουτσής και θα συζητηθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

http://www.antinews.gr/2011/12/09/137810