29 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: Υπέρ της διενέργειας έρευνας από τον Άρειο Πάγο

Θετικό χαρακτηρίζει η ΝΔ το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε -«όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει το κόμμα»- τη διενέργεια έρευνας για τις συγκλονιστικές καταγγελίες, που περιέχονται στις παραιτήσεις των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουν «οι πολίτες ποια «οργανωμένα συμφέροντα» και ποιοι «ποικιλώνυμοι εκφραστές τους» κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος», ενώ ζητά να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς, «παρά τον φόρτο και την κρισιμότητα του έργου που επιτελούσαν και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους στερούνταν της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης».

Ο κ. Τζαβάρας, μάλιστα, κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως «με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων εισαγγελέων», την ώρα που, όπως υποστηρίζει, «ασχολούνταν με ύποπτες υποθέσεις, που αγγίζουν ακόμη και δράσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου».