28 Δεκεμβρίου 2011

Τούρκοι επιχειρηματίες μποϋκοτάρουν γαλλικά προϊόντα

Αμείωτα συνεχίζεται η διπλωματική έριδα μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας, μετά το πρόσφατο ψήφισμα στην Βουλή του Παρισιού για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώσεις επιχειρηματιών από την Τουρκία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μποϋκοτάζ γαλλικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν, μιλώντας χθες στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιστημόνων στην Άγκυρα, έσπευσε να τονίσει ότι οι εν θερμώ αντιδράσεις δεν ωφελούν. "Βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να στριμώξουν την Τουρκία. Προσωρινές λύσεις δεν οδηγούν πουθενά" ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Εμείς δεν θα λάβουμε υπόψη τις ψηφοφορίες που γίνονται στα κοινοβούλια, αλλά θα βασιστούμε στις βιβλιοθήκες, στα αρχεία και στις επιστημονικές έρευνες, για να μοιραστούμε με τη διεθνή κοινή γνώμη, την θέση μας, στηρίζοντας την σε γερά θεμέλια".

Σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας προειδοποίησε ανοιχτά ότι ενδεχόμενα αντίποινα της Άγκυρας σε βάρος γαλλικών εταιρειών θα είναι παράνομα, καθώς θα αντιβαίνουν στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. "Υπολογίζω στη σύνεση των Τούρκων ηγετών" τόνισε ο Πιερ Λελούς.