26 Δεκεμβρίου 2011

Πεντέλη, Σέιχ Σου και Ικαρία έκαψαν οι Τούρκοι;

Για να θυμηθούμε τι συνέβη την τριετία 1995-1997 στα ελληνικά δάση όταν -κατά τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ- πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έκαιγαν τα ελληνικά δάση, σε αντίποινα -λέει- για τις πυρκαγιές που έβαζαν σε τουρκικά δάση Κούρδοι του ΡΚΚ, εκπαιδευμένοι στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 1995 ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης, που κόντεψε να κάψει όλη την Αθήνα. Ακόμη έχουμε στη μνήμη τις εφιαλτικές εικόνες του πύρινου μετώπου που είχε κυκλώσει το Πικέρμι, την Ανθούσα, το Βουτζά.

Ήταν δολιοφθορά της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών;

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια το Μεσούτ Γιλμάζ -και γιατί να μην τα πάρουμε;- είναι έτσι.

Το ίδιο καλοκαίρι, πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και στην Ικαρία. Ήταν έργο Τούρκων παρακρατικών; Αυτό εννοεί ο Γιλμάζ.

Και γιατί να μην πιστέψουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και το 1993, όταν η Ικαρία είχε τυλιχτεί πάλι στις φλόγες και είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι;

Αλλά και το 1997 η πύρινη καταστροφή χτύπησε το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου.

Ο πτέραρχος Νίκος Κουρής, υφυπουργός Άμυνας την περίοδο εκείνη, επιβεβαίωσε -μιλώντας στο Μega- ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ενδείξεις για την ανάμειξη Τούρκων πρακτόρων στις πυρκαγιές. «Δεν είχαμε αποδείξεις, όμως» σημείωσε.

aixmi