22 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Οι τριάντα τρεις εργαζόµενοι στον Ραδιοφωνικό Σταθµό της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνουµε έκκληση στη Διοίκηση της Εκκλησίας να αποσύρει τη µεθόδευση για δραµατική µεταβολή των εργασιακών συνθηκών, που αιφνιδιαστικά µας
ανακοινώθηκε.

Παραµονές Χριστουγέννων ενηµερωθήκαµε, από τους αρµόδιους της Ιεράς Συνόδου και του Ραδιοφωνικού Σταθµού, ότι πρέπει να υποβάλλουµε εγγράφως την παραίτησή µας και να υπογράψουµε νέα δυσµενή σύµβαση ως απλοί υπάλληλοι, απεµπολώντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά µας δικαιώµατα ως δηµοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ραδιοφωνίας. Επιπλέον οι νέες ατοµικές συµβάσεις που προτείνονται θα επιφέρουν δραµατικές και πρωτοφανείς περικοπές των εισοδηµάτων µας, εν µέσω της οικονοµικής κρίσης.

Καταγγέλουµε ότι µας ζητήθηκε εκβιαστικά να υπογράψουµε άµεσα, διαφορετικά θα απολυθούµε.

Θεωρούµε απάνθρωπο να υπάρχει τέτοια αντιµετώπιση σε κάθε εργαζόµενο, πόσο µάλλον όταν τέτοιες µέθοδοι ακολουθούνται από τη Διοίκηση της Εκκλησίας, που θα έπρεπε να προσεγγίζει µε αγάπη, κατανόηση και πνεύµα συνεργασίας τους ανθρώπους της.

Επιπλέον διαµαρτυρόµαστε έντονα διότι τορπιλίστηκε η διαδικασία του διαλόγου, η οποία είχε ξεκινήσει µέσω των εκπροσώπων µας. Ελπίζουµε, µετά την άρση των απαράδεκτων µεθοδεύσεων, αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί.

Μετά τη Συνέλευση των εργαζοµένων του Ραδιοφωνικού Σταθµού, της 21ης Δεκεµβρίου 2011, δηλώνουµε ότι:
1) Είµαστε επαγγελµατίες και δεν δεχόµαστε καµία εργασιακή υποβάθµιση.
2) Πληρωνόµαστε αποκλειστικά µε βάση τα όσα προβλέπουν οι Συλλογικές µας Συµβάσεις και οι νόµοι του κράτους και κανείς δεν υπεραµείβεται, όπως σκοπίµως διαδίδεται.
2) Ζητούµε ο Ραδιοφωνικός Σταθµός της Εκκλησίας όχι µόνο να µην κλείσει, αλλά να αναβαθµιστεί και να ενισχυθεί και είµαστε διατεθειµένοι να εργαστούµε προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε κάνουµε από την ίδρυσή του.
3) Απορρίπτουµε κάθε εκβιαστική µεθόθευση που υποβαθµίζει το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και βυθίζει στα τάρταρα τα εργασιακά και ασφαλιστικά µας δικαιώµατα.
4) Είµαστε αποφασισµένοι να προασπίσουµε τα δικαιώµατά µας µε κάθε τρόπο, συντονισµένοι µε τις επαγγελµατικές µας Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ).

Μετά από εικοσιδύο χρόνια ιστορίας και στην κρίσιµη περίοδο που περνάει η χώρα, θεωρούµε αναγκαίο ο 89,5, η «άλλη φωνή στα FM», να συνεχίσει να φθάνει σε κάθε σπίτι.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ