11 Δεκεμβρίου 2011

Λιβύη: Νέες μάχες ξέσπασαν στην Τρίπολη

Νέες, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Λιβύη. Πολύωρες μάχες γινόταν κατά την διάρκεια της νύχτας στην παραλιακή οδό της Τρίπολης ενώ , τα ξημερώματα, υπήρξαν πυροβολισμοί κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπου του στρατού, δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον οχηματοπομπής που συνόδευε τον αρχηγό του στρατού, Χαλίφα Χάφτα και χαρακτήρισε την επίθεση «μεμονωμένο περιστατικό».

« Τα μέσα ενημέρωσης υπερβάλλουν. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό χωρίς κανένα πολιτικό ή εγκληματικό κίνητρο» δήλωσε ο Αμπού Μακρ Αλ-Αράς.
Ο στρατός υποστηρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τα μέλη της φυλής Ζιντάν, η οποία ελέγχει την περιοχή του αεροδρομίου. Από την πλευρά της, η φυλή δηλώνει ότι άντρες του στρατού επιτέθηκαν στις θέσεις της και οι μαχητές της ανταπάντησαν στα πυρά.

Άντρες της φυλής Ζιντάν συνέλαβαν πριν ένα μήνα περίπου και κρατάνε αιχμάλωτο τον γίο του Καντάφι. Σαΐφ Αλ Ισλάμ.

Οι συγκρούσεις έγιναν την ημέρα που το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο διεξάγει το πρώτο συνέδριο σχετικά με την ενότητα της χώρας. Η κυβέρνηση έχει δώσει προθεσμία στους πολιτοφύλακες του παλιού καθεστώτος να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν την Τρίπολη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.