14 Δεκεμβρίου 2011

ΝΟ.Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ. «Η μοναδική διέξοδος σε όλα αυτά τα σημερινά αδιέξοδα, είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

«Η μοναδική διέξοδος σε όλα αυτά τα σημερινά αδιέξοδα, είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ στην Κομοτηνή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011.

Ο κύριος Βαρτζόπουλος είχε συνάντηση με τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Στην τοποθέτησή του ο κύριος Βαρτζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Βρίσκομαι εδώ με την κομματική μου ταυτότητα, με σκοπό να ενημερώσω την βάση του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα, αλλά και για την πραγματική έννοια της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σκοπός αυτής της παρουσίας είναι να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το πραγματικό διακύβευμα αυτής της στιγμής.

Την ανάγκη, αφενός να σωθεί η πατρίδα από την κατάσταση, που οδηγήθηκε δυστυχέστατα από τις πράξεις και τις παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης και του τότε πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, αλλά και από την άλλη πλευρά να αντιληφθεί, ότι η μοναδική διέξοδος σε όλα αυτά τα αδιέξοδα τα σημερινά ,είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν, παρά μόνο όταν γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και εφαρμοστεί η πολιτική, που με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια και αν θέλετε κοστολογημένη ετοιμασία έχει προτείνει ο πρόεδρος επανειλημμένα σε παρεμβάσεις του δημόσια τον τελευταίο χρόνο.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ναι μεν αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, γιατί αυτό επέτασσε η σωτηρία της πατρίδας, αλλά η μοναδική δυνατότητα να λυθούν αυτά τα προβλήματα, είναι να αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται σήμερα σε πάρα πολλούς σημαντικούς τομείς, ιδίως της οικονομίας.

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ανατάξουμε την σημερινή κατάσταση, να ξαναδώσουμε στον κόσμο το ξεχασμένο χαμόγελο του» τόνισε ο κ. Δήμητρης Βαρτζόπουλος.

Αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Αντώνη Σαμαρά προς τους ηγέτες των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. ο κ. Βαρτζόπουλος, ανέφερε ότι «η επιστολή δεν είναι παρά μία περίληψη της επιστολής, που είχε αποσταλεί στις 13 Νοεμβρίου, προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η οποία τονίζει το αυτονόητο, ότι η Ν.Δ. είναι ο κατεξοχήν εγγυητής της ευρωπαϊκής θέσεως της χώρας, η Ελλάδα δέχεται τη δανειακή σύμβαση και ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει τα απορρέοντα της σύμβασης με τη δική της όμως λογική» .

Ο κ. Βαρτζόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου.

«Στην κυβέρνηση Παπαδήμου συμμετέχουμε για να βοηθήσουμε στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Δεν αλλάζει τίποτα στην τοποθέτηση της Ν.Δ. και δεν αλλάζει τίποτα στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος και πρόσθεσε ότι, «στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις εκλογές, οι οποίες αν για κάποιες τεχνικές αναγκαιότητες μετατεθούν, θα μετατεθούν για μια, δυο βδομάδες.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου ή το αργότερο μια – δυο βδομάδες μετά».

ΝΟ.Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ