13 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Σαμαρά – Νετανιάχου στο Ισραήλ

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς (στη φώτο τον βλέπετε στο μνημείο του ολοκαυτώματος μαζί με τον Παναγιωτόπουλο και τον Ψυχάρη ;)) που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ντάνι Αγιάλον.

Παράλληλα επισκέφθηκε στο Μνημείου του Ολοκαυτώματος (χωρίς να βγει τις κλασικές φώτο Παπανδρέου με το σκουφάκι...) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα. Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα» σημειώσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post είπε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να τις πολιτικές Παπαπανδρέου υπέρ των Ισραηλινών.

«Για δεκαετίες το κόμμα μου, η ΝΔ, στηρίζει μία πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην Μέση Ανατολή. Η καθιέρωση δυνατότερων δεσμών με το Ισραήλ είναι μία από τις πολύ λίγες πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού που εμείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης στηρίξαμε με όλη μας την καρδιά. Στην πραγματικότητα τον ενθαρρύναμε δημοσίως στο κοινοβούλιο να το πράξει. Και όταν το έπραξε σταθήκαμε δίπλα του σε αυτό το θέμα» υπογράμμισε στην εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς.