20 Δεκεμβρίου 2011

Α. Σαμαράς: «Η κρίση θα ξεπεραστεί»

Ο αρχηγός της ΝΔ εκτίμησε ότι «η κρίση θα ξεπεραστεί και το εθνικό σύστημα ισχύει ανεπηρέαστο», κατά τη «συμβολικού χαρακτήρα» επίσκεψή του στο υπ. Εθνικής Άμυνας.

Τη βεβαιότητα ότι ο ευαίσθητος τομέας ευθύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λειτουργεί σωστά, με επαγρύπνηση, στρατηγική ενόραση και δημοκρατική ευαισθησία, εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σημερινή «συμβολικού χαρακτήρα», όπως είπε, επίσκεψη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για θέματα αρμοδιότητας της καθώς και για ειδικότερα θέματα, όπως τη δομή και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αποστολές, την αμυντική βιομηχανία και τη λειτουργία των μετοχικών ταμείων, ενώ επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι παρά τη συγκυρία και τις δυσκολίες της Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζεται ούτε επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας, ούτε το φρόνημα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξάλλου, εκτίμησε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και το εθνικό σύστημα ισχύει ανεπηρέαστο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολίασε ότι ο ισχύων νόμος για τη δομή και ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζει προβλήματα και οι αλλαγές που θα αποφασιστούν θα τείνουν προς την κατεύθυνση να καταστεί ο νόμος πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός.
Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των μετοχικών ταμείων υπό την προϋπόθεση εξυγίανσης τους.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για επιλεκτικές περικοπές ώστε να μη μειωθεί η παρουσία της χώρας μας σε διεθνείς αποστολές, η αξιοπιστία και το κύρος της.