12 Δεκεμβρίου 2011

Ώρα για γέλιο-Καρχιμάκης: Η χώρα παραμένει όρθια χάρη στον αγώνα του Παπανδρέου

Λέει ο Καρχιμάκης σε άρθρο του για εφημερίδα χαμηλής κυκλοφορίας:

"Και αν αποπειραθούμε να δώσουμε μια μεγαλύτερη χρονική διάσταση στο ερώτημα «πώς φτάσαμε έως εδώ», δεν θα απέφευγα να υπενθυμίσω ότι όταν η Ευρώπη και όλος ο κόσμος δεν είχε καλά-καλά βγει από την δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα βρέθηκε να είναι εγκαταλειμμένη.
Χωρίς ούτε καν μία στοιχειώδη διαχείριση.
Με μία οικονομία σε ύφεση και μάλιστα σε περίοδο που δεν υπήρχε λιτότητα. Με το χρέος διπλασιασμένο σε χρόνο που θα συνιστούσε παγκόσμιο ρεκόρ (5,5 χρόνια), με το έλλειμμα ανεξέλεγκτο και με μια κυβέρνηση να ξεμπροστιάζεται για τα ψέματά της.
«Στο 4- 4,5% το έλλειμμα» έλεγε ο κ. Σαμαράς το Μάη του 2009 «και η οικονομία μας θωρακισμένη».
Τελικά, το έλλειμμα ήταν 16%, όπως και αυτές τις μέρες η EUROSTAT, ξαναεπισημαίνει επανερχόμενη με έμφαση.
Παρ' όλα αυτά, η χώρα χάρη στον αγώνα του Παπανδρέου, παραμένει όρθια διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και αυτό μόνο έχει σημασία."

Αφού λοιπόν πέταξε τις παπαριές του για διπλασιασμό του χρέους στο τέλος μας λέει ότι μας δίνει και άφεση αμαρτιών καθώς "σημασία έχει ότι η χώρα παραμένει όρθια χάρη στον ΓΑΠ" ...

Κάνει όμως ένα λάθος ο συμπαθής χοιροβοσκός: Συνεχίζει να είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους παγκοσμίως, μαζί με τον Κρόγια ενδεχομένως (αν και ακόμα κι αυτός έχει αναθεωρήσει τελευταία), που μετράει την αύξηση του χρέους σε απόλυτες τιμές και όχι σαν ποσοστό του ΑΕΠ.... και τη μετράει έτσι για να κρύψει την αλήθεια, γιατί μπορεί ο Καραμανλής να αύξησε το χρέος αλλά κρύβει ότι αύξησε ανάλογα και το ΑΕΠ, διατηρώντας σταθερό το ποσοστό χρέους της χώρας, πριν το τινάξουν στον αέρα με τις αλχημείες τους το 2009.

Και φυσικά κάνει λάθος να μιλάει για παγκόσμιο ρεκόρ Καραμανλή ενώ ξέρει πολύ καλά ότι το παγκόσμιο ρεκόρ το έχει ο Γιωργάκης που μας χρέωσε με 65 δις σε 2 χρόνια και πήγε το χρέος στο 150% του ΑΕΠ... για να μην αναφερθούμε στα υπόλοιπα