12 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτές ανακοινώνουν την παραίτησή τους από τη διεκδίκηση αναδρομικών

Αρκετοί από τους βουλευτές που παρουσιάζονται στις λίστες όσων έχουν καταθέσει προσφυγές διεκδικώντας αναδρομικά διαφορές αποδοχών, είτε διαψεύδουν, είτε ανακοινώνουν την παραίτησή τους από τη διεκδίκηση των αναδρομικών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης έχουν παραιτηθεί οι Μιχ.Λιάπης, Λεων.Τζανής, Γ.Ανωμερίτης, Δ.Γεωργακόπουλος, Π.Τατούλης, Π.Μαντούβαλος, Γ.Καψής και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καψής διευκρινίζει: «Πρός αποφυγήν κάθε παρανόησης, θέλω να σας ενημερώσω, προκαταβολικά, για τα εξής: Εις ανύποπτον χρόνον και αφού είχαν δικαιωθεί και οι δύο προσφυγές μου για τα αναδρομικά των βουλευτών, με εξώδικο μου πρός τον Διοικητήν Της Τραπέζης Ελλάδος και τον πρόεδρον της Βουλής εξεχώρησα οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή μου στο Ταμείον Καταπολέμησης του Δημοσίου Χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή στην Τράπεζα Ελλάδος. Συνεπως, οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Πέτρος Μαντούβαλος τόνισε ότι αρνήθηκε να διεκδικήσει αναδρομικά «από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο δευτερόλεπτο» που κατατέθηκαν οι κατά τα άλλα νόμιμες αγωγές.

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης αναφέρει: «Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε στον aftodioikisi.gr: «Οι συνθήκες του 2007, όταν είχα κάνει την αγωγή ήταν διαφορετικές. Έχω δώσει εντολή να αποσυρθεί η αγωγή εδώ και καιρό. Εάν δεν έχει γίνει, θα το κάνω σήμερα.»