27 Δεκεμβρίου 2011

"Σε στηρίζω, κάνε και ανασχηματισμό", είπε ο Παπανδρέου στον Παπαδήμο - Σε λίγο θα μάθει αν τον στηρίζουν και στο ΠΑΣΟΚ

Στα 90 λεπτά που κράτησε η συνάντηση των δυο ανδρών, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε στον πρωθυπουργό ότι στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του έδωσε το πράσινο φως για ανασχηματισμό και συζητήθηκε ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης ο οποίος συναρτάται από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει η χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την στήριξή του στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

"Η κυβέρνηση", τονίζεται, "έχει την ιστορική ευκαιρία με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και τις εξελίξεις στην ΕΕ."

Τα δύσκολα στις 15.00


Στις 3 το απόγευμα συγκαλείται ένα άτυπο όργανο µε ευρεία σύνθεση προκειµένου να προχωρήσει στον πρώτο απολογισµό της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και μέλη του Πολιτικού Συµβουλίου ετοιµάζονται να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στην πρώτη συνεδρίαση κοµµατικού οργάνου που θα συνεδριάσει έπειτα από την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τη δηµιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.