27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ρόλος που έπαιξα με έκανε πιο «Θατσερική», δηλώνει η Μέριλ Στριπ

Μπορεί η Μέριλ Στριπ να χαρακτηρίζει συχνά τον εαυτό της ως «αριστερή», όμως φαίνεται ότι ο ρόλος της ως Μάργκαρετ Θάτσερ στην ομώνυμη ταινία την έκανε να αναπτύξει θαυμασμό για την πολιτικό που κλήθηκε να παίξει, όπως τουλάχιστον αναγνώρισε και η ίδια.


«Την γνώριζα από πολύ νωρίς και παρόλο που οι πολιτικές της δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς, στην καλύτερη περίπτωση, στον κύκλο μου ο κόσμος θαύμαζε το γεγονός ότι μία γυναίκα έγινε τέτοιος ηγέτης» δήλωσε στους Radio Times.

Η Μέριλ Στριπ έχει κινητοποιηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα για τη δημιουργία ενός Μουσείου στην αμερικανική πρωτεύουσα αφιερωμένου στα έργα σπουδαίων Γυναικών.

Σε μία πρόσφατη εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων, η Μέριλ Στριπ θυμήθηκε μια διάσημη φράση της Θάτσερ: «Αν θέλεις κάτι να γίνει γνωστό, ρώτα έναν άνδρα. Αν θέλεις να γίνει πράξη, ζήτησέ το από μία γυναίκα.»

Στην ίδια συνέντευξη η Μέριλ Στριπ ομολογεί ότι όσο περισσότερο διάβαζε για την πορεία της πρώην πρωθυπουργού, τόσο περισσότερο άλλαζε γνώμη.

«Ό,τι και αν πιστεύει κανείς για την πολιτική της και ασφαλώς πολλοί ήταν αντίθετοι, η επιρροή της και ο τρόπος που υλοποίησε αυτά που πίστευε ήταν εκπληκτικός. Θαυμάζω την αντοχή της να μείνει 11,5 χρόνια στην πρωθυπουργία.»

Η σπουδαία Αμερικανή ηθοποιός αναγνώρισε ότι η 86χρονη σήμερα Μάργκαρετ Θάτσερ δεν πρόκειται να δει την ταινία, ωστόσο, υπογράμμισε: «Αν υπήρχε η πιθανότητα να την δει, θέλω να γνωρίζει ότι όλα όσα κάναμε τα κάναμε με απόλυτο σεβασμό.»