09 Δεκεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για τη DIANA A.E.: Αίτηση για πτώχευση υπέβαλε εχθές

-Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον
-Συνεδριάζουν το απόγευμα της Παρασκευής ώρα 19:00 οι εργαζόμενοι της Χαρτοποιείας στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Δυστυχώς δεν ζούμε σε κινηματογραφική ταινία, για να μπορούσαμε σε οτιδήποτε μας στεναχωρούσε, να βάλουμε ένα ευτυχισμένο τέλος και όλοι οι πρωταγωνιστές της, να ήταν ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Τα πράγματα για την Χαρτοποιεία Θράκης DIANA Α.Ε. τον τελευταίο καιρό δεν πήγαιναν τόσο καλά και αυτό έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα Πέμπτη ο οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας κύριος Ζαραχάνης, συνοδευόμενος από τον Δικηγόρο Χουρμούζη Χουρμουζέλη, κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης, ίσως της πιο παλιάς και πιο μεγάλης Βιομηχανίας, που υπήρχε στην περιοχή της Ξάνθης. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν εργάζονται, αφού το Εργοστάσιο στα Μάγγανα Ξάνθης λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από την στενότητα ρευστότητας στην αγορά, αφού οι προμηθευτές οφείλουν στην εταιρεία 8,5 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες «βάζουν πλαφόν στις επιταγές πελατών και δεν δίνουν εγγυητικές για να γίνει εισαγωγή πρώτων υλών».

Ένα ακόμα στοιχείο που οδήγησε την εταιρεία σε αυτή την κατάσταση είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του κράτους προς τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν να λαμβάνουν χρήματα από επιστροφές φόρων και ετσι η DIANA στερούνταν ακόμα και φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγάλει παραγωγή.

Όπως οι εργαζόμενοι μας ανέφεραν, πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο αύριο το απόγευμα, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να αποφασίζουν πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Τα όσα σήμερα σας αποκαλύπτουμε, τα μεταφέρουμε με μια μικρή επιφύλαξη, καθώς δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία μας και κάποιον αρμόδιο από την εταιρεία και περιμένουμε την αυριανή ημέρα για να έχουμε καποια επίσημη ανακοίνωση.

http://fonitisxanthis.gr/?p=9428