12 Δεκεμβρίου 2011

Έλεος ρε Mike!! Λυπήσου μας! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...

[Από τον Ιούνιο μας έχει γκαστρώσει όπως γράψαμε και πρόσφατα με την κοροϊδία ότι στα ταξιδάκια του ο Mike προσελκύει επενδύσεις...]

Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για προσέλκυση επενδύσεων

Σε κλειστή σύσκεψη με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στο Βερολίνο αύριο ο Χρυσοχοϊδης για την προσελκυση επενδυσεων στην Ελλάδα.


Η χάραξη ενός δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι ο στόχος της συνάντησης που θα έχει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, σε κλειστή σύσκεψη με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στο Βερολίνο.

Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας και τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), κκ Χανς-Πέτερ Καϊτέλ και Κλάους Κέρμπερ και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του κ. Χρυσοχοϊδη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργού για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς το εξωτερικό, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει έλθει σε επαφή με κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες και άλλων χωρών εκτός από τη Γερμανία, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Κίνα και άλλες. Οι επαφές αυτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, συνεχίζονται και επεκτείνονται ενώ οι στόχοι που τίθενται συγκεκριμενοποιούνται ώστε να παραχθούν άμεσα και απτά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.