15 Δεκεμβρίου 2011

Απανωτές οι προκλήσεις ΠΑΣΟΚων: Σειρά του Mike να μας πει μαλάκ@@ επειδή καθόμαστε και μας πηδάνε

"Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε γίνει επανάσταση αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα", δήλωσε προ ολίγου στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στην ομιλία του έκανε διαπιστώσεις σαν να είναι εξωτερικός παρατηρητής της κυβέρνησης και όχι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την ύφεση του 6%, το πετσόκομμα του ΠΔΕ, τη μή απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τον κίνδυνο να επιστρέψουμε 3,5 δις που έχουμε πάρει για έργα που δεν έχουν ξεκινήσει (αλήθεια που πήγαν αυτά τα λεφτά;), της ακρίβειας που συνεχίζει και κανέναν ΜΜΕ δεν σχολιάζει, της εκτίναξης της βενζίνης στο 1,70, και και και και...

Ο ίδιος υποστήριξε πως τον τελευταίο χρόνο επιβλήθηκαν μέτρα πέντε φορές, αλλά το έλλειμμα θα κινείται στα περυσινά επίπεδα. Και γι αυτό προφανώς φταίω εγώ ή η Μέρκελ ή ο Φούφουτος και όχι ο Χρυσοχοϊδης και το κόμμα του οποίου βιάζεται να ηγηθεί!

"Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. "Το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος-εχθρό του πολίτη να απορροφά ό,τι βρίσκει μπροστά του. Βλέπει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να περικόπτεται από τα 9,5 δισ. πέρυσι στα 6,5 δισ. φέτος" δήλωσε λες και αυτός δεν ανήκει στο πολιτικό σύστημα αλλά μέχρι προχθές ήταν καθηγητής πανεπιστημίου και ξαφνικά τον έβαλλαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης!!.

Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, το ΕΣΠΑ προωθείται, έστω και με προβλήματα. Άφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων για τους ανέργους και κατάρτιση με τη λογική οι άλλοι φταίνε, δηλ. ο Κουτρουμάνης. "Υπάρχουν 4,5 δισ. για τους ανέργους και έχουν απορροφηθεί μόλις 500 εκατ." πρόσθεσε.

Από τις δηλώσεις του υπουργού προκύπτει πως δίνονται χρήματα του ΕΣΠΑ για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών προς προμηθευτές του Δημοσίου κάτι που προφανώς είναι παράνομο και θα κληθούμε από την ΕΕ να δικαιολογήσουμε... αλλά "δεν γαμιέτ@@" θα λέει "τότε που θα πρέπει να πληρωθούν τα πρόστιμα θα είναι εξουσία κανας μαλάκ@@ σε στύλ Καραμανλή που αθ κληθεί να πληρώσει τα πρόστιμα όπως πλήρωσε για το Κτηματολόγιο ή το ΛΑΦΚΑ"...

(Οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη είναι από το euro2day.gr)