15 Δεκεμβρίου 2011

Ειδικούς συμβούλους προσέλαβαν οι πιστωτές για το PSI

Οι ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας προσέλαβαν τα νομικά γραφεία Allen & Overy και White & Chase, αλλά και την Blackstone ως συμβούλους στη διαπραγμάτευση για την περικοπή του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πηγές του Reuters με γνώση της διαδικασίας.


Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν με τους δανειστές την Παρασκευή στο Παρίσι, με τους ομολογιούχους να πιέζουν για λύση το γρηγορότερο δυνατόν. Στόχος είναι να καταλήξουν σε συμφωνία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είπε μία πηγή. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε η λύση θα βρεθεί το νωρίτερα στα τέλη Ιανουαρίου. Στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην Αθήνα σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τη δομή της συμφωνίας, αλλά δεν συζητήθηκαν ακόμη νούμερα, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσονται ομαλά, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται σκληρή στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα καλύπτουν τα νέα ομόλογα που πρόκειται να εκδοθούν. Υπάρχει ακόμα πίεση προκειμένου τα ομόλογα αυτά να διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.

Η Βlackstone αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση ότι επελέγη ως σύμβουλος των δανειστών.