27 Δεκεμβρίου 2011

Αποτυχία χρεώνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου το Spiegel

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ακόμη και οι πιο επείγουσες έχουν παγώσει, γράφει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ότι απέτυχε.


«Η Ελλάδα σπάει την υπόσχεση προς τους επενδυτές της: Η μεταβατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στον πληθυσμό της Ελλάδας στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημειώνεται στο άρθρο.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμετώπισε μεν επιτυχώς δύο σημαντικές προκλήσεις: την εκταμίευση της έκτης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Αλλά έκτοτε όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές (…) είτε δεν έχουν απασχολήσει την κυβέρνηση είτε έχουν κολλήσει», προστίθεται.

Ακόμη, σύμφωνα με το Spiegel, η διχόνοια έχει παραλύσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι πλέον επείγουσες μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός και στηλιτεύει το γεγονός πως ο ίδιος «σύρεται» πίσω από τη θέληση του αρχηγού της ΝΔ για το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.

Στο περιοδικό μιλά και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τον εφιάλτη της δραχμής, ενώ μιλώντας για τις κοκορομαχίες στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάνει αναφορά στην έντονη διαμάχη Βενιζέλου-Βορίδη για το νομοσχέδιο στη δικαιοσύνη.

Τέλος, παρατίθεται η ευχή του «συντηρητικού» βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου για καλή χρονιά με υγεία και -κυρίως- καλή τύχη γιατί «υγιείς ήταν και όλοι οι επιβάτες του Τιτανικού αλλά όχι τυχεροί»!