01 Δεκεμβρίου 2011

Η Zynga και το Farmville στο Χρηματιστήριο

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού του Facebook, "Farmville" θέλουν να μπούνε στο χρηματιστήριο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία Zynga που θέλει μέχρι τέλος του έτους να αρχίσει να πουλάει τις μετοχές της. Η εταιρία που εδρεύει στο San Francisco σκοπεύει να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα ένα Roadshow (περιοδεία προώθησης) με την οποία θα διαφημίσει τις μετοχές της στους υποψήφιους επενδυτές όπως έγραψαν οι "New York Times".

Η Zynga έδινε γνωστή με παιχνίδια όπως το "Farmville", το "Mafia Wars" ή το Poker, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο Facebook και σύμφωνα με την εταιρία παίζονται από 230 εκ. ανθρώπους.

Τα παιχνίδια είναι κατά βάση δωρεάν, ωστόσο οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν πλεονεκτήματα με πραγματικά χρήματα. Με αυτή την ιδέα η Zynga είχε το πρώτο 9μηνο του έτους 30 εκ δολάρια κέρδος και 830 εκ. τζίρο.

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο την σχεδίαζε από τον Ιούνιο όταν και έκανε σχετικό αίτημα με σκοπό να πουλήσει μετοχές αξίας 1 δις δολαρίων, τη στιγμή που η εταιρία εκτιμάται ότι αξίζει 15-20 δις δολάρια. Τελικά σύμφωνα με τους "New York Times" η είσοδος στο χρηματιστήριο θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου και θα είναι ένα τεστ για την είσοδο και του Facebook που εκτιμάται 100 δις και πιθανολογείται ότι θα γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2012.