28 Ιουλίου 2011

Καλά το πάει η καμαριέρα: Λευκός ισχυρός άνδρας βιάζει μαύρη αδυπεράσπιστη καμαριέρα

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση της καμεριέρας Nafissatou Diallo, τις τελευταίες μέρες αποσκοπεί στην ανατροπή του κλίματος που δημιουργήθηκε με πληρωμένες καταχωρήσεις σε μορφή διαρροών της πλευράς Στρος Καν στους ΝΥΤimes, που τραυμάτισαν σοβαρά την αξιοπιστία της. Οπότε και η μαυρούκα καμεριέρα βγήκε σήμερα πάλι στην ΤιΒι δίνοντας συνέντευξη τύπου περιστοιχισμένη από διάφορους μαύρους εκπροσώπους αφροαμερικάνικων οργανώσεων... προσπαθεί δηλ να φέρει το θέμα στο:

"λευκός ισχυρός βιάζει μαύρη ανυπεράσπιστη" ώστε να κερδίσει τη συμπάθεια των αφροαμερικανών και το ζήτημα να μετατραπεί σε φυλετικό, όπου λόγω προπαγάνδας και υπό τον φόβο να χαρακτηριστεί ρατσιστής όποιος την αμφισβητεί, θα έχει το πάνω χέρι. Δείτε τι δήλωσε σήμερα περιστοιχισμένη από διάφορους μαύρους


Νίκη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στη Βαλερέγκα (βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ ήταν Εγγλέζος στο ραντεβού του. Παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος στον πρώτο του επίσημο αγώνα και με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" τη Βαλερένγκα επικρατώντας με περίσσια άνεση στο "Ούλεβαλ" με 2-0.

Μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος ο δικέφαλος του βορρά, φρόντισε να αποδείξει την ανωτερότητά του από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Στο πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις τη νορβηγική άμυνα, κάνοντας σαφές ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Τελικά ο Βίεϊρίνα ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων στο 72' μετά από όμορφη ατομική ενέργεια και κοντινό πλασέ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε, αντεπεξήλθε εύκολα στην αναμενόμενη αντίδραση της Βαλερένγκα και σαν να μην αρκούσε αυτό, κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 90'. Τελικό σκορ 2-0 και η ρεβάνς στην Τούμπα αναμένεται να αποτελέσει τυπική διαδικασία, εφόσον ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί ανάλογα καλός.

Κλειδί:

Από τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια κατάφερε να "ξεκλειδώσει" με την όμορφη ενέργειά του στο 72', την αντίπαλη άμυνα, αποκαταστάθηκε η τάξη και ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που του άξιζε.

MVP:

Πολύ καλή παρουσία τόσο από τον σκόρερ Βιεϊρίνια, όσο και από τον Λαζάρ. Δεν υστέρησε ούτε ο Γκαρσία. Ας το μοιράσουν στα τρία το βραβείο.

Αδύναμος κρίκος:

Η νορβηγική άμυνα έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των επιθετικών του ΠΑΟΚ. Κάμποσα σκαλοπάτια κατώτερη του αναμενόμενου ανασταλτικά η Βαλερένγκα.

contra.gr

Έλεος ρε ψεύτες!! Βενιζέλος: «Δεν έχουμε δεσμευτεί ότι θα πουλήσουμε τον ΟΠΑΠ»... και στο μεσοπρόθεσμο υπέγραψε να πουλήσει το 34%!!!!

Βγήκε σήμερα ο Βενιζέλος να μας πει ότι «Δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα πωλήσουμε τον ΟΠΑΠ. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε έσοδα υπέρ του δημοσίου χρέους από τον ΟΠΑΠ. Το υπουργικό συμβούλιο θα εκτιμήσει ποιο είναι το καλύτερο μέσο για να αντληθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί»

Καλά ρε φίλε πλάκα κάνεις;

Στη σελίδα 56 της αιτιολογικής έκθεσης του Μεσοπρόθεσμου δεν λες ότι το 4ο τρίμηνο του 2011 θα πουλήσεις το 34% του ΟΠΑΠ δηλ. ότι ποσοστό κατέχει ακόμα το δημόσιο;

Δείτε εδώ τι λένε στην αιτιολογική έκθεση στη σελίδα 56 για να καταλάβετε τι θρασύτατοι ψεύτες είναι...

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Αλλού για αλλού οι Έλληνες κι οι προπαγανδιστές το εκμεταλλεύονται

Όταν οι γαλλικές τράπεζες αποφασίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που αποφασίστηκε πρόσφατα στην ΕΕ, για την επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων ο τίλος είναι:

ME 15 ΔΙΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Όταν όμως οι γερμανικές τράπεζες αποφασίσουν να συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα οι τίτλοι είναι από

"ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ"

και

"ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΚΕΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

μέχρι

ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

Μετά σου λέει γιατί δεν πάει μπροστά η Ελλάδα; Μα πως να πάει όταν ο λαός είναι αλλού για αλλού και τσιμπάει σε συνθήματα αντί να κρίνει μόνος του... γιατί ο λαός τσιμπάει σε τέτοια προπαγάνδα... αν δεν τσιμπούσε αυτοί που την κάνουν για να τον αποπροσανατολίσουν δεν θα την έκαναν, αλλά για να συνεχίζουν σημαίνει ότι είναι αποτελεσματική η μέθοδος

Απέσυρε το ΦΠΑ 13% στο νερό άρδευσης ο Β. Βενιζέλος όπως ζητούσε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Τελικά ο Β. Βενιζέλος και προς τιμήν του, απέσυρε τη διάταξη για επιβολή ΦΠΑ 13% στο νερό άρδευσης όπως διαβάζω στο taxalia. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως γράψαμε χθες την απόσυρση της εν λόγω διάταξης σε δύσκολους καιρούς για τους έλληνες αγρότες είχε ζητήσει η ΝΔ μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της του Μ. Κεφαλογιάννη (Αντίθετος ο Κεφαλογιάννης με την επιβολή 13% ΦΠΑ στο νερό άρδευσης ζητά την ανάκληση της απόφασης-Η ΝΔ θα την καταψηφίσει)

Συνάντηση Πεταλωτή - Κουφοντίνα!!! Τυχαία λένε... αλλά γιατί κάτι μου βρωμάει;

http://static.fsport.gr/images/koufontinas%2028072011.jpgΠολύ κουβέντα τελευταία για τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη. Μις με την αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού, μια τώρα με την τυχαία ντεμέκ συνάντηση Κουφοντίνα-Πεταλωτή... μήπως ψήνεται κάτι και οι ΠΑΣΟΚοι σκέφτονται να μας κάνουν καμιά έκπληξη δήθεν σε ένδειξη ανθρωπισμού; Αλλιώς τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά να συναντιέται υφυπουργός με τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη και να τον ρωτάει για τους όρους κράτησής του; Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν συναντιούνταν κανας υφυπουργός της ΝΔ με καναν έγκλειστο χουντικό αξιωματικό; Δεν μας τα λένε καλά οι ΠΑΣΟΚοι!

Διαβάστε και την είδηση:

Με το Δημήτρη Κουφοντίνα συναντήθηκε τυχαία [καλό εεε; γελάσαμε] ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη γυναικεία πτέρυγα, γίνονται επισκευές και γκρεμίσματα, ενώ σε κοντινή απόσταση κρατούνται οι καταδικασμένοι από το 2003 για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Ο υφυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησής τους και είχε σύντομη συνομιλία με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Πηγές τις κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις συνθήκες κράτησης, εκτός αν υλοποιηθεί η μεταφορά των γυναικείων φυλακών. Επίσης, δεν εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης αδειών.

Όπως αναφέρει "Το Βήμα", που επικαλείται πηγές του υπουργείου, η συνάντηση ήταν τυχαία και δεν έγινε επιλογή του Κουφοντίνα.

Ο κ. Πεταλωτής νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, με τον οποίο συζήτησε την πιθανότητα απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης που θα αποδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών.

Ο κ. Πεταλωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση και επιθυμία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο "μέγιστο θέμα ηθικής τάξης" που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Πεταλωτής ο οποίος συνοδευόταν από τον ειδικό γραμματέα σωφρονιστικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, επισήμανε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοσχερή απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων κράτησης, στο πλαίσιο της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα από την θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, ειδικού χωροταξικού σχεδίου για όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Κασιμάτης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση, για πρώτη φορά, ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής" από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

cosmo.gr

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΕΖΕΛ"

Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

Θύελλα αντιδράσεων σε μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού και εκτός συνόρων, έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της τουρκικής σειράς την οποία προβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 με τίτλο "ΕΖΕΛ" λόγω της προβολής των κατεχομένων της κύπρου μέσα απο την σειρά της οποίας επεισόδια έχουν γυριστεί σε ξενοδοχεία και χώρους ευρισκόμενα στο βόρειο και κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, αλλα και των ευχαριστιών των παραγωγών της προς το ψευδοκράτος κάτι που ίσως σημαίνει μία έμεση και defacto αναγνώριση του, την οποία αποδεχώμεθα δίχως επίσημη αντίδραση.

Πιό συγκεκριμένα,αναφέρθηκαν πέραν των 250 διαμαρτυριών στην αντίστοιχη υπηρεσία του Ελληνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (γνωστότερο και ως Ε.Σ.Ρ.) οι οποίες ομως μπήκαν στο αρχείο,δίχως να υπάρξει η παραμικρή απάντηση ή αντίδραση και κατ εντολή του προέδρου του,ενώ η "Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο" (C.A.N.A.) [Εδώ κάνει ένα μικρό λάθος ο κ. Χατζηγεωργιάδη μιας και CANA και "Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο" είναι δύο διαφορετικές οργανώσεις όπως μπορείτε να δείτε στο τέλος στην ανακοίνωση της CANA] με πρόεδρο τον συγγραφέα του βιβλίου "ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" Κο Πάνο Ιωαννίδη,έχει ήδη κατορθώσει να κινητοποιήσει αρκετά μεγάλη μερίδα απο τον ελληνισμό του εξωτερικού και ιδιαιτέρως τους κυπρίους αλλά και άλλους, για το όλο ζήτημα που προέκυψε απο την προ(σ)βολή της εν λόγω τηλεοπτικής σείρας τουρκικής παραγωγής,επίσης συγκεντρώσεις διαμάρτυρίας έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 έχουν ήδη πραγματοποιήθει απο τις αρχές του μήνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κοινοβουλευτικά τώρα, ήδη απο τις 19 Ιουλίου ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κος Αθανάσιος Πλεύρης έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό πολιτισμού με θέμα "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" αναπττύσωντας το σκεπτικό πως η εν λόγω προβολή της ως άνω αναφερθήσης σειράς,προσβάλει τους κυπρίους και δυσχεραίνει κατά πολύ την ελληνοκυπριακή επιχειρηματολογία περί ψευδοκράτους, αναφέροντας χαρακτήριστικα το πως είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την άρνηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους,την ίδια στιγμή που αυτό παρουσιάζεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι ανά την επικράτεια,αλλά και ενδεχομένως πιθανότατα προσβάλει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.
Σε αναμονή των όποιων εξελίξεων λοιπόν σχετικά με το ζήτημα, αν και η προσωπική κρίση και σχόλιο είναι, πως καλό μέν να μπεί φραγμός στην προβολή της εν λόγω σειράς,καλύτερο όμως το να μην υπάρχουν έλληνες οι οποιοί να την βλέπουν δίοτι δεν υπάρχει προσφορά χώρις να υπάρχει ζήτηση.

Πάνος Χατζηγεωργιάδης
Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος

ΔΙΟΡΘΩΣΗ CANA:

Αγαπητοί,

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που πήραμε το μήνυμα αυτό για κινητοποίηση για το θέμα της τουρκικής σειράς «Εζέλ» από τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χατζηγεωργιάδη. ΄Ομως θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε και να διορθώσουμε για κάποια παρεξήγηση, που άθελά του έκανε ο κ. Χατζηγεωργιάδης.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο με πρόεδρο τον κ. Πάνο Ιωαννίδη με έδρα την Λευκωσία, είναι εντελώς ξεχωριστή οργάνωση, και τίποτα δεν έχει να κάνει με τη δική μας με έδρα την ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ονόματι CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA). H ιστοσελίδα της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο είναι www.freedomjustice.com.cy όπου μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε για τις εργασίες της.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, αφού ενημερώθηκε από τις ανακοινώσεις και την ακτιβιστική δράση της CANAξεκίνησε και ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου της, δικαστικά μέτρα εναντίον του ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος). Και την οποία προωθήσαμε και με δική μας ανακοίνωση.

H CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA) ξεκίνησε την εκστρατεία για διαφώτιση και ακτιβισμό από τις 23 Ιουλίου 2011, διοχετεύονταν όσες πληροφορίες μπορούσε να έχει μετά την πρώτη διαμαρτυρία από τους φοιτητές μας του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ έξω από τα στούντιο του ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος) στις 22/23 Ιουλίου 2011. Θα τα βρείτε όλα τα σχετικά με φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα μας. Η οργάνωση μας έχει έδρα την Νέα Υόρκη και παρακαλούμε, όσοι δεν έχετε λεπτομέρειες για το θέμα, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στην διεύθυνση www.cyprusactionnetwork.org για να ενημερωθείτε πλήρως για το θέμα.

Ευχαριστούμε και πάλιν τον κ. Πάνο Χατζηγεωργιάδη για την κινητοποίηση και ελπίζουμε τα ΜΜΕ να ενδιαφερθούν ενεργά για το θέμα.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Τάνερης Υπεύθυνος Τύπου (CANA) Νέα Υόρκη.

Κι άλλο βίντεο από την έκρηξη στο Όσλο... από μαγαζί με "κεμπάπ"

PAOK-Valerenga Live Stream

Σίμος Κεδίκογλου για την ακύρωση του διαγωνισμού-σκάνδαλο απ' την ΕΡΤ

«Ομολογία ενοχής συνιστά η απόφαση της ΕΡΤ να ακυρώσει εσπευσμένα το διαγωνισμό για τη μεταφορά των ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της παγκοσμίως [ΣΣ. Γράψαμε σχετικά χθες: ΕΡΤ: Ακύρωσαν το διαγωνισμό πρόκληση και κάνουν νέο διεθνή], μία ημέρα πριν εμφανισθεί ο αρμόδιος υπουργός στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση μου, με την οποία κατήγγειλα τη σκανδαλώδη διαδικασία, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι έχω ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα (τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων, η αλληλογραφία, η σύμβαση, τα αποδεικτικά καλής εκτέλεσης, καθώς και οι συμβάσεις με όλους τους υπεργολάβους).

Περιμένουμε τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργού, για να μάθουμε, επιτέλους, ποιά είναι και η ταυτότητά του (υπεργολάβου)...»

Άκης: Παραγράφηκε η παθητική δωροδοκία, στη δικαιοσύνη μόνο για το ξέπλυμα... άντε και αθώος

http://img.protothema.gr/BC6B167427E7EE66D2D44A4909BFB4E8.jpgΠαραγραμμένο αφού έχουν παρέλθει δυο κοινοβουλευτικές σύνοδοι θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής του Πενταμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Βασίλης Λαμπρόπουλος το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε αποφασίσει την δίωξη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε ότι αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο ανακριτής διατυπώνει την άποψη ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να δικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη και όχι από το Ειδικό Δικαστήριο. Τον τελικό λόγο έχει τώρα το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Θα προηγηθεί πρόταση που θα καταθέσει ο εισαγγελέας στο συμβούλιο.

Τώρα ζωντανά η συνέντευξη της καμαριέρας στο Reuters

Δείτε την εδώ:

http://insider.thomsonreuters.com

Χτύπησε πάλι ο παλαβός άγγλος ο Morrissey

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01958/Morrissey_1958507c.jpgΘύελλα αντιδράσεων προκάλεσε για άλλη μια φορά ο άγγλος τραγουδιστής Morrissey, μετά από δήλωση που έκανε σε χθεσινή εμφάνισή του στην Πολωνία. Ο τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος της δεκαετίας του 80 The Smiths, που από το 1987 κάνει καριέρα μόνος του, είπε, πριν τραγουδήσει το "Meat is Murder":

"Ζούμε σ' ένα δολοφονικό κόσμο όπως έδειξαν τα γεγονότα στη Νορβηγία με τους 97 νεκρούς. Αυτό βέβαια δεν είναι τίποτα αν συγκριθεί με το τι γίνεται κάθε μέρα στα McDonald’s και στα Kentucky Fried's."...

Ο Morrissey που είναι χορτοφάγος είναι γνωστός ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ζώων και προφανώς έχει λίγο παλαβώσει παρόλο που δεν έχει φάει τρελή αγελάδα. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ρατσιστής και έχει ανακριθεί τόσο απ' το FBI όσο και απ' τους Άγγλους όταν στον πρώτο του δίσκο το 1987 είχε συμπεριλάβει ένα τραγούδι με τίτλο ""Margaret on the Guillotine" με σαφή αναφορά στην Θάτσερ, ενώ έχει κάνει διάφορες δηλώσεις όπως πχ. "δεν μισώ τους Πακιστανούς αλλά τους αντιπαθώ αφάνταστα". Ο ίδιος αποκρούει μετά βδελυγμίας το ότι είναι ρατσιστής και πρέπει να έχει δίκιο... μάλλον γκάου μπίου είναι παρά ρατσιστής όταν δηλώνει ότι είναι προφήτης του 4ου φύλου μιας και έχει βαρεθεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες...

Νορβηγία: Βίντεο από μαγαζί την ώρα της έκρηξης

Παλικαράδες Νορβηγοί :) Έτοιμοι για τον πόλεμο :) Δείτε το:

Κουκου

Τότε "κεφαλικός φόρος"... τώρα "εισφορά αλληλεγγύης"

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Ερώτηση Ι. Βρουτση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων απ' το εξωτερικό

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Επαναπατρισμός Κεφαλαίων»

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 18 του Ν.3842/2010 (Κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων), προβλέπεται ότι:

«….Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα μπορούν να μεταφέρουν, μέσα σε έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, κεφάλαια για τα οποία συνέτρεχε είτε υποχρέωση δήλωσής τους είτε υποχρέωση καταβολής φόρου, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις στην ημεδαπή και τα οποία βρίσκονται στην αλλοδαπή, σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον καταβάλουν φόρο με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%) επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν, κατά το χρόνο της μεταφοράς. Αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) πάνω σε αυτά. Για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής, τα εισαγόμενα κεφάλαια πρέπει να υπάρχουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος..

Με την παρ. 19 του άρθρου 21του Ν. 3943/2011, η ανωτέρω διάταξη αντικαθίσταται ως εξής:

«…..Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα μπορούν να μεταφέρουν ή να δηλώσουν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2011, κεφάλαια για τα οποία συνέτρεχε είτε υποχρέωση δήλωσής τους είτε υποχρέωση καταβολής φόρου σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, στην ημεδαπή και τα οποία βρίσκονται στην αλλοδαπή, σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον καταβάλουν φόρο με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν, κατά το χρόνο της μεταφοράς, ή προκειμένου περί καταθέσεων που παραμένουν κατατεθειμένες στην αλλοδαπή, επί της αξίας των καταθέσεων κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης.

Κατόπιν τούτου:

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιο είναι το ύψος των κεφαλαίων που επαναπατρίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3842/2010 ;
Ποιο είναι το ύψος των κεφαλαίων που επαναπατρίστηκαν – μέχρι σήμερα - με τις διατάξεις του Ν. 3943/2011 ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Βρούτσης

Βουλευτής Κυκλάδων

Μονή Ζυγού: Το παλαιότερο αγιορείτικο μοναστήρι βρίσκεται ... εκτός Αγίου Όρους

http://www.10eba.gr/uploads/images/moni_zygou001.jpgΣτις παρυφές του Αγίου Όρους, μόλις δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Ουρανούπολης, σώζεται η περίφημη Μονή Ζυγού.

Πρόκειται για παλιό βυζαντινό μοναστήρι του 10ου αιώνα, που σύμφωνα με έγγραφο της εποχής κατά την οποία ιδρύθηκε, φαίνεται ότι είναι πιο παλιό ακόμη και από την πρώτη μονή του Αγίου Όρους, τη Μεγίστη Λαύρα.

"Σύμφωνα με τις πηγές, η μονή υπήρχε ήδη το 990 μ.Χ. Από έγγραφο, όμως, του 958 συμπεραίνουμε ότι αυτή ήταν παλαιότερη και από την πρώτη χρονολογικά μονή του Αγίου Όρους, τη μονή Μεγίστης Λαύρας (963). Ο ιδρυτής της, ο Αθανάσιος ο Αθωνίτης, φαίνεται πως ξεκίνησε τον ασκητικό του βίο εδώ, κοντά στο γέροντά του, στο Ζυγό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχαιολόγος Στέφανος Τσολάκης.

http://139.91.183.29/annakom/FetchBinFile?type=Archive&size=medium&depository=disk&file=FRAGKOKASTRO%20F0219201212.jpgΣτο κέντρο της Μονής διασώζεται ένα εκπληκτικό ψηφιδωτό, τμήμα του οποίου έχει- δυστυχώς- καταστραφεί, ενδεχομένως από πτώση τρούλου. Έχουν διασωθεί, ωστόσο, ίχνη στο υπόστρωμα, που μας δείχνουν ποιο ήταν το διακοσμητικό μοτίβο. Το ψηφιδωτό είναι παρόμοιο με φωτογραφία αντίστοιχου, που έχει ληφθεί από τη Μονή Ιβήρων.

Σε όλη τη διάρκεια του 11ου αιώνα, η Μονή Ζυγού ήταν ξεχωριστής σημασίας για την Αθωνική Πολιτεία. Το 1199 ήταν ήδη έρημη και παραχωρήθηκε, σαν μετόχι, από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Γ΄ Άγγελο στη μονή Χιλανδαρίου. Γύρω στο 1206, μετά τη Δ' Σταυροφορία, το κάστρο του Ζυγού καταλύθηκε από τους δυτικούς στρατιώτες και μετατράπηκε σε ορμητήριό τους. Γι' αυτό το λόγο, τα ερείπια της Μονής είναι γνωστά σήμερα ως "Φραγκόκαστρο".

Στη διάρκεια της λειτουργίας της, η Μονή ήταν αφιερωμένη στον Προφήτη Ηλία, στον οποίο είναι αφιερωμένο και το Καθολικό αυτής.

Σήμερα, συντηρείται από τη 10η Εφορία

Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και είναι επισκέψιμη.

Η αρχαιολογική σημασία της Μονής Ζυγού είναι μοναδική. Παλαιότερα, ήταν κομμάτι του Αγίου Όρους, προτού αυτό οριοθετηθεί στα νέα διοικητικά του σύνορα.

"Αρχικά ήταν αγιορείτικο μοναστήρι, ανήκε στο Άγιο Όρος, γιατί τα σύνορα ήταν πιο κοντά στην Ουρανούπολη. Μετά, χαράχθηκαν αλλιώς τα όρια και βρέθηκε έξω από αυτό. Ανασκάφηκε και τώρα αναστηλώνεται και συντηρείται", επισημαίνει ο κ. Τσολάκης.

Η Μονή Ζυγού διαθέτει όλα τα αρχιτεκτονικά και λατρευτικά στοιχεία των μοναστηριών του Αγίου Όρους, με τη διαφορά ότι μια γυναίκα επισκέπτρια, η οποία δεσμεύεται από το άβατο του Άθωνα, μπορεί να το επισκεφθεί, αφού βρίσκεται εκτός των ορίων του Όρους. Κατά συνέπεια, είναι και η μόνη ευκαιρία για μια γυναίκα να επισκεφθεί ένα αυθεντικό αγιορείτικο μοναστήρι, έξω από την Αθωνική Πολιτεία.

Οι ανασκαφικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και τα περισσότερα μέρη της Μονής Ζυγού, που στο βάθος των αιώνων είχαν θαφτεί κάτω από το χώμα, έχουν έρθει στην επιφάνεια.

Οι αναστηλωτικές εργασίες και οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης συνεχίζονται για να πάρει το μοναστήρι την αρχική του εικόνα.

Όσο για το ψηφιδωτό στο δάπεδο, η ανάγκη για τη συντήρηση, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξή του, οδήγησε τους ειδικούς να τοποθετήσουν ένα ειδικό γυαλί, ώστε οι επισκέπτες και να μην το φθείρουν και να μπορούν να θαυμάσουν την περίτεχνη όψη του.

Να η απόδειξη της χρεοκοπίας: Σε επίσημη στάση πληρωμών σήμερα και αύριο το Ελληνικό Κράτος, σύμφωνα με εγκλύκλιο του ΥΠΟΙΚ!

Η εγκύκλιος της διπλανής φώτο είναι η απόδειξη της επίσημης στάσης πληρωμών από το ελληνικό δημόσιο που έφερε στο φως ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Ι Βρούτσης!! Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών, Καπελέρης, καλούνται όλες οι εφορίες να μην πληρώσουν για δύο μέρες, 28 και 29 Ιουλίου, τους υπαλλήλους των υπηρεσιών στις οποίες προϊστανται!! Η απόφαση αφορά πολλές χιλιάδες υπαλλήλους που πληρώνονται με λίστες από τις ΔΟΥ. Εννοείται ότι η ίδια εγκύκλιος δίνει εντολή να μην πληρωθεί τίποτα άλλο δηλ. ούτε δαπάνες, ούτε επιστροφές φόρων!! Φυσικά το όλο κόλπο αποβλέπει στην ωραιοποίηση των στοιχείων του μηνός Ιουλίου προκειμένου να κοροδέψουν τους ελεγκτές της τρόικα που έφτασαν σήμερα στη χώρα. Εξάλλου στο ΠΑΣΟΚ έχουν εμπειρία από το να σπρώχνουν πέρα δώθε τα έξοδα και τα έσοδα μιας και το έκαναν για τα έτη 2009 και 2010 προκειμένου να χειροτερέψουν την εικόνα της κυβέρνησης της ΝΔ του 2009 και να βελτιώσουν τη δικιά τους του 2010

Το θέμα, όπως προείπαμε, έφερε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ι. Βρούτσης ο οποίος και δήλωσε:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις»

Στο εδώλιο ο Παπαγιάννης του Fimotro

Στο εδώλιο θα καθίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης ,ο οποίος κατηγορείται ότι με την ιδιότητά του ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας «Fimotro» διέπραξε το αδίκημα της απειλής με κίνδυνο ζωής κατά του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του.

Λόγω της φύσεως της καταγγελλόμενης αξιόποινης πράξης, η Google ικανοποίησε αίτημα συνδρομής των ελληνικών αρχών και έδωσε στοιχεία για την ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους και την αποκάλυψη της ταυτότητας του παρόχου της ιστοσελίδας που φέρεται ότι παραβίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον ποινικό νόμο.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης και η παραπομπή σε δίκη του Γ. Παπαγιάννη, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα αποτελέσει πιλότο και για άλλες εκκρεμείς μηνύσεις σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA Χρ. Παναγιωτόπουλου με αφορμή προσβλητικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπό του αναρτήσεις από τον επίμαχο διαδικτυακό τόπο για τις οποίες έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια.

Μετά την κατάθεση της αγωγής του για την προστασία της προσωπικότητάς του ο κ. Παναγιωτόπουλος άρχισε να δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο και στο e-mail του κινητού του σειρά απειλητικών μηνυμάτων,που στρέφονταν ευθέως κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής των μελών της οικογένειάς του.

Ακολούθησε η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για απειλή με την οποία συνέδεε το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τις αναρτήσεις στο Fimotro .

«Στα απειλητικά mail που δέχομαι συχνά χρησιμοποιείται αυτούσια ή άθλια εις βάρος μου φρασεολογία και οι ίδιοι μειωτικοί για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμοί ,με τους οποίους το ιστολόγιο Fimotro.blogspot.com στρέφεται εναντίον μου» , αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση που είχε καταθέσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Παναγιωτόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ραίκου μόλις έλαβε γνώση της συγκεκριμένης μήνυσης έδωσε παραγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών διευθύνσεων από τις οποίες εστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα . Επιπλέον, έδωσε εντολή να εντοπιστούν τα στοιχεία ταυτότητας και τα ηλεκτρονικά ίχνη του ιδιοκτήτη του ιστολογίου Fimotro και στη συνέχεια οι πάροχοι της σύνδεσης που χρησιμοποιήθηκαν .

Η «σκυτάλη» των ερευνών πέρασε στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και με τη συνδρομής της Google εστάλησαν τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη.

Η ποινική δίωξη και η παραπομπή σε δίκη ευθυγραμμίζεται με την τελευταία γνωμοδότηση ,που φέρει την υπογραφή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κατσιρώδη , για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αδικήματα που τελούνται μέσω του διαδικτύου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος κ. Θ. Μαντάς έχει υποβάλει στην Εισαγγελία και αίτημα για σύντομο προσδιορισμό της δίκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , που θα κρίνει την πρώτη δίωξη σε βάρος του Γ. Παπαγιάννη .

tanea.gr

Το «παιχνίδι» της Goldman-Sachs κατά της Ελλάδος

http://www.cityofpetaloudes.gr/images/stories/lykos.jpgΕκτός από όσα καταγράφονται στην έρευνα της Eurostat, η οποία όμως δεν ήταν και η μόνη που έχει συνταχθεί για αυτό το θέμα, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν και άλλες εκθέσεις. Το διεθνές πρακτορείο “Bloomberg” αποκάλυψε ότι είχαν συνταχθεί δύο ακόμη «απόρρητες» εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλώντ Τρισέ έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πιεστικό αίτημα από το “Bloomberg”.

Ο κ. Τρισέ αρνήθηκε να παράσχει εξηγήσεις, με το επιχείρημα ότι η δημοσιοποίησή τους θα μπορούσε να κλονίσει την εμπιστοσύνη στο ευρώ, με αποτέλεσμα το “Bloomberg” , να προσφύγει δικαστικά κατά της ΕΚΤ ,ώστε να υποχρεωθεί με δικαστική απόφαση να δημοσιοποιήσει τα ζητούμενα στοιχεία. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να απορρίψει το αίτημά του δηλαδή την αποκάλυψη των εγγράφων που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα, χρησιμοποίησε παράγωγα για να κρύψει τα δάνεια και πυροδότησε κρίση του κρατικού χρέους, σημειώνοντας ότι:

Τρισέ: Η ΕΚΤ έχει δικαίωμα να μη δώσει στοιχεία!

Η ΕΚΤ έχει πλήρη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τι θα πρέπει να δημοσιοποιήσει προς το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την άμυνά της σε μια δίκη που ξεκίνησε από το Bloomberg News. Η απελευθέρωση των εγγράφων θα μπορούσε να βλάψει τα εμπορικά συμφέροντα των αντισυμβαλλομένων της ΕΚΤ, να βλάψουν τις τράπεζες και τις αγορές της περιοχής, και να υπονομεύσουν την οικονομική πολιτική στην Ελλάδα και την ΕΕ, είπε η ΕΚΤ.

Τα ζητούμενα έγγραφα, τόνιζε η ΕΚΤ, δεν παρέχουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην ενημέρωση επί της δημόσιας αντιπαράθεσης, με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο, ανέφερε η ΕΚΤ στην αγωγή της και πρόσθετε: Τα αρχεία “περιέχουν παραδοχές του προσωπικού της ΕΚΤ και υποθέσεις οι οποίες είχαν ως στόχο να τροφοδοτήσει εσωτερικές διαβουλεύσεις,”. Οι σημειώσεις “ήταν βασισμένες σε μερικά στοιχεία που ήταν διαθέσιμα τότε και όχι απολύτως ακριβείς πληροφορίες».

Επίσης στο θέμα της συνεργασίας ελληνικές κυβέρνησης και Goldman Sachs έγινε αναφορά και σε βιβλίο του συγγραφέα , του Μαρκ Ρός, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη χάριν σε ένα swap της συγκεκριμένης τράπεζας». Από την πλευρά του πάντως ο κ. Σημίτης αντέδρασε με οργή. Σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” στις 17 Απριλίου 2011, ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χονδροειδή παραποίηση των γεγονότων” τα όσα υποστηρίζει ο Μάρκ Ρος στο βιβλίο του για την Goldman Sachs.

Τι υποστήριξε ο Κ. Σημίτης

Συγκεκριμένα ο κ. Σημίτης δήλωσε στο Βήμα της 17-4-2011 :

-Η Ελλάδα έγινε μέλος της ΟΝΕ το καλοκαίρι του 2000 με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 1998 και 1999. Η συμφωνία με την Goldman Sachs συνομολογήθηκε ένα χρόνο μετά το 2001.

-Ο στόχος του swap ήταν να διευκολυνθεί η Ελλάδα να μετατρέψει τα δάνεια της του 1993 και 1994 που ήταν σε γιεν , στο νόμισμα της ευρωζώνης να τα πληρώσει δηλαδή σε ευρώ. Την περίοδο του 2001 το γιεν αυξανόταν ραγδαία σε σχέση με το ευρώ και με τον τρόπο αυτό και το χρέος της Ελλάδας .

-Με το SWAP που συνομολογήθηκε η Goldman Sachs ανέλαβε να πληρώσει το μελλοντικό χρέος σε γιεν και η Ελλάδα να πληρώσει στη τράπεζα το ποσό αυτό σε ευρώ, σε ισοτιμία που καθορίστηκε την ημέρα της συμφωνίας .

- Ο κίνδυνος της ανατίμησης του γιεν έναντι του ευρώ ,έτσι μεταφέρθηκε στη τράπεζα. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε η αποπληρωμή του νέου χρέους σε ευρώ να γίνει από το 2014 μέχρι το 2019. Σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο δηλαδή , προς όφελος της Ελλάδας ,σε σχέση με το παλαιότερο χρέος του γιεν.

-Το έωλο των ισχυρισμών και των συκοφαντιών Ρος γίνεται φανερό αν αναλογιστούμε και τα ποσά που αφορούσε το swap, ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός: Το ελληνικό χρέος ήταν τότε περίπου 100% του ΑΕΠ, η σύμβαση αφορούσε περίπου 3 δις. Ευρώ ,δηλαδή 2% του ΑΕΠ.

-Το swap ήταν σύμφωνο με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χρηματοοικονομικό αυτό εργαλείο χρησιμοποιήθηκε από πολλές χώρες της ‘Ένωσης .

Τι ακριβώς έγινε με το swap;

Τι συνέβη λοιπόν με εκείνο το swap; Το 2001 υπήρχε ένα δάνειο 10 δις. ευρώ σε γεν, το οποίο η κυβέρνηση Σημίτη επιθυμούσε να εμφανίσει μικρότερο για να μην φανεί το πραγματικό ύψος του συνολικού χρέους. Τότε η Goldman Sachs πρότεινε τη μετατροπή του δανείου από γεν σε ευρώ, όχι με βάση τις τρέχουσες ισοτιμίες, αλλά με κάποιες παλιότερες, που εμφάνισαν το δάνειο μειωμένο κατά 2,8 δισεκατομμύρια. Η διαφορά αυτή (2,8 δισ.) έγινε ένα έμμεσο δάνειο της Goldman στην Ελλάδα, ως ένα ακόμα swap, που δεν θα φαινόταν στο χρέος και θα αποπληρωνόταν το 2019.

Η συμφωνία αυτή ήταν «εκτός αγοράς» (off market swaps, με πολύ υψηλότερα επιτόκια) και μυστική, χωρίς κανείς να ξέρει τι ακριβώς είχε συμφωνηθεί και ποιος κέρδιζε και πόσα. Οι φήμες στην αγορά οργίαζαν και μιλούσαν για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια που κέρδισε η Goldman, από «το πιο επικερδές ντιλ» που είχε γίνει.

Πάντως από όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν η διαπίστωση είναι ότι επί κυβερνήσεως Σημίτη η εφαρμογή της λεγόμενης «δημιουργικής λογιστικής», για την οποία φώναζαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ήταν σε καθημερινή χρήση! Άλλωστε αυτό επιβεβαιωνόταν , εκτός από τους ελληνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, και από την Eurostat η οποία στην έκθεσή της τον Ιανουάριο του 2010 και στη σελίδα 28, ανέφερε ότι: «Η αξιοπιστία του ελλείμματος και των στατιστικών χρέους έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς και μοναδικής προσοχής για αρκετά χρόνια. Το 2004 η Eurostat, προετοίμασε μια εμπεριστατωμένη αναφορά, για την αναθεώρηση των στατιστικών της Ελληνικής κυβέρνησης, ΄δείχνοντας πως οι ελληνικές στατιστικές αρχές είχαν εσφαλμένα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος την περίοδο 1997-2003»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ , Πέμπτη 28-7-2011, σελ 19

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

anagnostou@elefteros.gr

Ρε μπας και ο Βενιζέλος, εκπροσωπεί την Ν.Δ ;;



Τρεις ημέρες πέρασαν από τις απίστευτες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, στο Peterson Institute, σχετικά με το ποιες πολιτικές δυνάμεις αντιπροσώπευε και για λογαριασμό ποιων ομιλούσε.
Σε τρεις μέρες αναστήθηκε ο Χριστός και στην Ν.Δ δεν έχουν βγάλει ακόμα μια ανακοίνωση επί του θέματος.
Ας δούμε το βίντεο που ακολουθεί, για να θυμηθούμε τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου


"Here in Washington am the represantive not only of the greek goverment .. but also for the greek political system, and here as the respentative for the opposition..And i speak in front us not only on behalf of my friends in PASOK, but also for my friends in N.D and the other parties!!!

Ρε μπας και ο Βενιζέλος, εκπροσωπεί την Ν.Δ ;;


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/07/blog-post_6233.html



Μπακογιάννη: Η ΔΗΣΥ θα μπει στη Βουλή

Αισιόδοξη για την πορεία του κόμματός της στις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή. «Θα είμαι περήφανη που θα μπει με μία ομάδα βουλευτών, οι οποίοι είναι άλλης κοπής γιατί είναι προϊόντα αυτής της κρίσης και θα μπουν με άλλες αρχές» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA και υποστήριξε πως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδή εικόνα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα προσωποπαγές κόμμα και μία παρέα, ενώ πρόκειται για κόμμα που γεννήθηκε μέσα από την κρίση.

Μάλιστα, επανέλαβε πως στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στις επόμενες εκλογές θα εγκαταλείψει την πολιτική γιατί «αυτονόητο είναι ότι ο πολιτικός κρίνεται από το λαό» και τόνισε πως αν συμβεί αυτό η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα διαλυθεί, αλλά θα συνεχίσει την πορεία της με άλλο αρχηγό. «Δεν είναι ηττοπαθής δήλωση, διότι εγώ καλύτερα παντός άλλου γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι η Δημοκρατική Συμμαχία και βλέπω κάθε μέρα νέους ανθρώπους που έρχονται και επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια πιο υγιή προσπάθεια» συμπλήρωσε.

«Αν ήμουν τώρα στη ΝΔ θα πνιγόμουν, διότι δεν αντέχω αυτόν τον λαϊκισμό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως αν ήταν στην πολιτική μόνο και μόνο για το προσωπικό της συμφέρον θα έμενε στη ΝΔ και θα έκανε παιχνίδι διαρροών. «Δεν είμαι όμως εγώ γι' αυτό στην πολιτική. Εγώ μπήκα στην πολιτική για πέντε αξίες και πέντε αρχές, για τις οποίες μιά ζωή παλεύω» συνέχισε.

Επίσης, η κ.Μπακογιάννη μιλώντας για την απόφαση των Βρυξελλών για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, είπε ότι σήμερα έχει διαμορφωθεί κλίμα μεγαλύτερης ασφάλειας και γι'αυτό παρατηρείται αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, αλλά τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει φύγει το κακό κλίμα στην οικονομία.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα για να μειώσει το σπάταλο κράτος και τώρα που πρέπει να γίνουν πολλά και γρήγορα, εκτιμώντας ότι «η ταχύτητα θα δημιουργήσει πολλές αδικίες»

Γερά σήμερα ο ΠΑΟΚ στη Νορβηγία

http://i.mtbw.gr/t/751366D82D981ED47834A0B8F1A0A1B4.jpgΟ ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Βαλερέγκα στο Όσλο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League σήμερα το βράδυ (20.00 / NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 / www.sport-fm.gr / Novasports 2). Στόχος των παικτών του Λάζλο Μπόλονι ένα αποτέλεσμα που θα δίνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Στο μυαλό των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης έρχεται το… 2009 όταν οι παίκτες του «Δικεφάλου», τότε, είχαν καταφέρει να φύγουν νικητές από το Όσλο και να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πλευρό των παικτών του Λάζλο Μπόλονι είναι η παράδοση αλλά και το γεγονός πως έχουν αποδείξει και στις δύο προηγούμενες σεζόν ότι πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις και τις περισσότερες φορές να παίρνουν αυτό που θέλουν. (Μόνο πέρσι δεν πήραν την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ).

Σημείο αναφοράς, το σοκ που έχει υποστεί όλη η Νορβηγία από την τραγωδία της περασμένης Παρασκευής, γεγονός που θα αποτελέσει και λόγο για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής πριν την σέντρα.

«Σε αυτό το παιχνίδι υπολογίζω πολύ στην εμπειρία κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ και περιμένω και θέλω να δω τις ικανότητές τους και το κίνητρο τους. Πριν έρθω είχα ακούσει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για την ικανότητά τους και τώρα θέλω να το δω και στο γήπεδο», τόνισε ο Λάζλο Μπόλονι για το σημερινό παιχνίδι και συνέχισε:

«Την Βαλερένγκα την έχω δει, είναι πολύ δυνατή ομάδα, με σταθερότητα, δυναμική και κέντρο που μπορεί να παίξει ψηλά και επιθετικά. Και είναι πολύ δυνατή στις στημένες φάσεις. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά. Θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν δεν χάσουμε το ματς και αυτός είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε.

Αγωνιστικά πλάνα

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει να πονοκεφαλιάζει –περισσότερο- για την απουσία του τραυματία, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση των Ίβιτς και Λαζάρ. Ο Ρουμάνος τεχνικός στην χθεσινή προπόνηση δοκίμασε τον Λαζάρ με τους βασικούς.

Για τον «άσο» μέχρι και χθες, Κρέσιτς και Χαλκιάς «έπαιζαν» με ίσες πιθανότητες. Στην άμυνα δεν υπάρχουν ερωτηματικά, με τον Λίνο να ξεκινά αριστερό μπακ, τον Έτο δεξί, και τους Μαλεζά-Τσιρίλο να συνθέτουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Σήμερα ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε μπροστά τους μόνο του τον Αρίας σε ρόλο «κόφτη», εσωτερικούς χαφ τους Πάμπλο Γκαρσία και Λαζάρ, στα άκρα τους Βιεϊρίνια και Φωτάκη, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη.

Πηγή: sport-fm.gr

K. Μπιλιράκης για το αμερικάνικο νομοσχέδιο με ευνοικές αναφορές στα εθνικά μας θέματα (Σκοπιανό-Κυπρος-Τουρκία)

Κώστας ΜπιλιράκηςΟ Βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης, μέλος της αρμόδιας για ευρωπαϊκές υποθέσεις υποεπιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου και συμπρόεδρος της βουλευτικής ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων στην νομοθετική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ορισμένες παραγράφους που ο ίδιος είχε εισηγηθεί σε σχέση με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κυπριακό και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Κατά τον ομογενή νομοθέτη, το νέο μέτρο, γνωστό ως Βουλευτικό Νομοσχέδιο Αρ. 2583, συνδέει την χορήγηση αμερικανικής βοήθεια προς την πΓΔΜ με την προθυμία των Σκοπίων να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας για την διευθέτηση της διένεξής τους γύρω από το θέμα της ονομασίας. Επίσης απαγορεύει την χρήση αμερικανικών κονδυλίων για την υποστήριξη οποιαδήποτε εχθρικής δραστηριότητας ή προπαγάνδας από μέρους είτε της κυβέρνησης είτε ιδιωτικών φορέων στα Σκόπια, περιλαμβανομένου εκπαιδευτικού υλικού που περιέχει ανακρίβειες σε σχέση με την ιστορία και την γεωγραφία τόσο της Ελλάδας, όσο και της πΓΔΜ.

Ο κύριος Μπιλιράκης λέει επίσης ότι παράλληλα το Νομοσχέδιο Αρ. 2583 διευκρινίζει ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει μέτρα που αποβλέπουν στην επανένωση της Κύπρου και ζητά από το Στέητ Ντηπάρτμεντ να καταθέσει στο Κογκρέσο λεπτομερή κατάλογο των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων που χρηματοδοτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην προσπάθειά τους να υποβοηθήσουν την διαδικασία επανένωσης στην Κύπρο. Σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποιείται στο νομοσχέδιο, τριάντα-επτά χρόνια μετά την παράνομη Τουρκική εισβολή και κατοχή τμήματος του Κυπριακού εδάφους, εξακολουθούμε να επιδιώκουμε μια ενοποιημένη και ευημερούσα Κύπρο, στην οποίαν οι δύο κοινότητές της να συμβιώνουν σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας.

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής από την Φλόριντα κατάληξε επισημαίνοντας ότι το νέο νομοσχέδιο ζητά τέλος από την Τουρκία να τερματίσει κάθε είδους διακρίσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με το θρήσκευμα ενός ατόμου, και να παράσχει αμέσως την δέουσα αναγνώριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να εκτελεί το έργο του, έχοντας το δικαίωμα να ρυθμίζει θέματα εκκλησιαστικής διαδοχής δίχως εξωτερική ανάμιξη, την δυνατότητα να εκπαιδεύει το ιερατικό προσωπικό του και την ευκαιρία να χειρίζεται τα οικονομικά θέματά του και να ορίζει τα περιουσιακά στοιχεία του.

Την παραίτηση των υπουργών του ανακοίνωσε ο Χριστόφιας

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ενώπιον του Προέδρου της δημοκρατίας βρίσκονται και οι παραιτήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Τίτου Χριστοφίδη. Παραμένουν στη θέση τους μέχρι την αναπλήρωση τους.

Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

Ο Κυβ. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει ένα πρόγραμμα, με το οποίο απευθύνθηκε στο λαό και πήρε την ψήφο του. Από κει και πέρα, πρόσθεσε, προκύπτουν θέματα, που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και πρέπει να τύχουν διαχείρισης και να αντιμετωπισθούν.

Επιπρόσθετα, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προχώρησε στον επαναδιορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Ιουλίου.

Έχουν επαναδιοριστεί όλα τα μέλη του ΔΣ, εκτός από τον Κρίστη Ενωτιάδη ο οποίος δεν μπορεί να προχωρήσει για "προσωπικούς λόγους" και τη θέση του οποίου καταλαμβάνει ο Κυριάκος Κυριάκου.

Πρώτος αποχώρησε από το Προεδρικό ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην κηδεία του Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα.

Πηγή: sigmalive

Δεν πιάνει το νέο πασοκικό κόλπο στους ταξιτζήδες

Non-paper έδωσε η Ιπποκράτους στα στελέχη της, με το οποίο τους εφοδίασε με επιχειρήματα για να πλήξουν τον αγώνα των ταξιτζήδων, με την κλασική πασοκική τακτική του κομματικού διχασμού.

Οι οδηγίες είναι σαφείς: "Να αναφέρεστε στον Λυμπερόπουλου (πρόεδρο του ΣΑΤΑ) πάντα με τη φράση "στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά".

Βεβαίως οι απεργοί δεν έχουν καμιά κομματική σημαία και ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και ό,τι άλλο φανταστείτε είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ενωμένοι.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τη δαιμονοποίηση του αντιπάλου, με κομματικά κριτήρια, μήπως και συγκινηθεί το Πασοκικό ρεύμα της κοινωνίας (αν υπάρχει ακόμη τέτοιο).

Εμείς πάντως σύντροφοι, τα βαρεθήκαμε αυτά τα κόλπα.
Την κουράσατε την κοινωνία με το κομματικό σας μένος. Χεσμένους σας έχει η κοινωνία. Ακούει αυτόν τον ξύλινο κομματικό λόγο και κάνει εμετό.

Λύστε το πρόβλημα με συναίνεση κι αφήστε τη διέγερση βλακωδών μικρομματικών, κομματοσκυλικών αντιδράσεων, που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους χαχόλους.

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_1165.html

Ένα μεγάλο μπράβο για την "κάθαρση"...

Μπράβο στην αθλητική δικαιοσύνη για την κάθαρση μετά τη χτεσινή της απόφαση... Και αφού υποβιβάστηκε ο Βόλος και η Καβάλα, όλα τα προβλήματα λύνονται δια μαγείας... Για αυτό είμαστε και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ποινική δίωξη εναντίον του Γ. Παπαγιάννη, ιδιοκτήτη του fimotro, για απειλητικό mail

Η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό έγκλημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ.Παναγιωτόπουλου.

Η δίωξη αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές». Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ζήτησε την συνδρομή της Google. Η αμερικανική εταιρία για πρώτη φορά δέχτηκε να ακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε, σύμφωνα με τη δίωξη, τον Γιάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του ιστολογίου.

Για την ακρίβεια είχαν προηγηθεί αγωγές που είχαν κατατεθεί κατά του δημοσιογράφου από συνάδελφους του στο Mega και του ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά εν τέλει ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για ένα υβριστικό και απειλητικό email κατά του διευθυντή του Mega, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι εστάλη από υπολογιστή που ανήκει στον Γ. Παπαγιάννη

Ήδη ο διευθυντής του MEGA έχει ζητήσει να επισπευτεί με αίτηση του η όλη διαδικασία και ο κ. Παπαγιάννης πιθανότατα θα δικαστεί τον Οκτώβρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Μισή κυβέρνηση απέμεινε στην Κύπρο μετά το διαζύγιο ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ

http://s.enet.gr/resources/2011-07/7--21-thumb-medium.jpgΤα λοίσθια πνέει η κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο, μετά και την παραίτηση άλλων δύο υπουργών, οι οποίοι προέρχονται από το ΔΗΚΟ. Από τα εννέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα τέσσερα έχουν παραιτηθεί, ενώ ο κυπριακός Τύπος γράφει ότι παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

Δ. Χριστόφιας Δ. Χριστόφιας Χθες το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Κάρογιαν, ζήτησε από τους δύο υπουργούς του ΔΗΚΟ που παραμένουν στην κυβέρνηση, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών».

Το ΔΗΚΟ έχει υποβάλει στον πρόεδρο Χριστόφια μια σειρά από όρους, προκειμένου να συνεχίσει η συνεργασία τους, περιλαμβανομένου και του σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος εκκρεμεί από την επομένη της μεγάλης έκρηξης στη ναυτική βάση στο Μαρί, αναβάλλεται λόγω ασυμφωνίας μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, τόσο στον καταρτισμό ενός νέου προγράμματος διακυβέρνησης όσο και στη δέσμη μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν στην οικονομία.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, όμως αυτό έχει να κάνει μόνο με τις εντυπώσεις, καθώς θεωρείται απίθανο να υπάρξει συναίνεση μετά την εκβιαστική αντίδραση του ΔΗΚΟ.

Αυτό που μέτρησε στην απόφαση του ΔΗΚΟ να επιδιώξει το διαζύγιο είναι η τρομακτική πίεση της βάσης του κόμματος προς την ηγεσία, ότι θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της από τον πρόεδρο Χριστόφια για να μη χρεωθεί τα χειρότερα που έπονται.

Προχθές έγινε σύσκεψη εκπροσώπων όλων των κομμάτων υπό τον υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, για να συζητηθούν μέτρα διάσωσης της οικονομίας. Η σύσκεψη ήταν η συνέχεια συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία ομόφωνα λήφθηκαν αποφάσεις για μια δέσμη από μέτρα. Τελικά, η προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τα κόμματα κατέληξε σε ναυάγιο, όταν η κυβέρνηση εμφανίστηκε απρόθυμη να πάρει μέτρα που θα την έφερναν σε ρήξη με τα συνδικάτα. Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων αποχώρησαν και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αναποφασιστικότητα και τον πρόεδρο Χριστόφια για αδυναμία λήψης αποφάσεων.

Ιδιαίτερα σκληρός στην κριτική του ήταν ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο Χριστόφια ότι διαχειρίζεται την οικονομία όπως και τα εκρηκτικά στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης αποδίδεται σε προσωπική παρέμβαση του προέδρου Χριστόφια προς τον υπουργό Οικονομικών, κάτι όμως που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε κατηγορηματικά.

Χθες, ο οίκος Moody's υποβάθμισε την κυπριακή οικονομία κατά δύο μονάδες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεχίζουν τις εργασίες τους οι διάφορες επιτροπές που ασχολούνται με την έκρηξη στο Μαρί, ενώ χθες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επτά στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας. Επίσης, συνεχίζονται οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με την οικονομία να πλήττεται καίρια και την κριτική κατά της κυβέρνησης να γίνεται όλο και πιο έντονη.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος πιέζεται όλο και περισσότερο από την αντιπολίτευση να παραιτηθεί, όλο το απόγευμα χθες διαβουλευόταν με τους συνεργάτες του και το ΑΚΕΛ για το πώς θα διαχειριστούν το αδιέξοδο. Η παραίτηση του Χριστόφια δεν φαίνεται να είναι στις σκέψεις του ιδίου ή του ΑΚΕΛ, όμως αν δεν βρει προσωπικότητες για να σχηματίσει ευρέως αποδεκτή κυβέρνηση, η κρίση θα βαθύνει περισσότερο και η κατάσταση ίσως γίνει ανεξέλεγκτη.*

Χαλαρά τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ: Φεύγουν και οι τελευταίοι κομμουνιστοσκινήτες απ' το Σύνταγμα

http://static.doldigital.net/webstatic/E42BDCDF41F99ABC1848E1C8D98E270B.jpg[Τι ιστορία κι αυτή με τους "αγανακτισμένους"... για πότε τους διέλυσε το ΠΑΣΟΚ ούτε και οι ίδιοι δεν κατάλαβαν! Που πάτε ρε ξεβράκωτοι να τα βάλετε με το ΠΑΣΟΚ; Και φυσικά η μεγαλύτερη πλάκα ήταν ότι από πίσω έτρεχαν και μερικοί βλάκες δικοί μας και έβαλαν και τον Σαμαρά να κάνει δηλώσεις για την "πλατεία"... μιλάμε ότι σκίζουν από πολιτική διαίσθηση...]

Πρόοδο στην προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος βλέπει ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους «Αγανακτισμένους» παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν δηλαδή «κλείσει» για τη θερινή περίοδο η Βουλή.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δ.Αθηναίων, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους «Αγανακτισμένους» και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, βολές για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος εξαπέλυσε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που «ανθούν» στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε «καραγκιόζ μπερντέ» την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.

"Στη Φλώρινα ζουν πολλοί Βούλγαροι, λίγοι Τούρκοι (πόντιοι) και κανένας Έλληνας"

Ο Πρόεδρος της Μελίτης Πάντε Ασλάκοφ-Αναστασιάδης Αυτό ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Μελίτης, Παναγιώτης Αναστασιάδης ή Πάντε Ασλάκοφ όπως θέλει να τον λένε ο ίδιος, που εξελέγη με τον συνδυασμό της αγαπητής μας Όλγας Μούσιου (ΠΑΣΟΚ) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της FYROM "Novamakedonjia", αλλά και στη Dnevnik. Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης στην εν λόγω εφημερίδα του Αναστασιάδη Π.

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

Αναβλήθηκε η κατάθεση της καμαριέρας του Sofitel

Η Ναφισάτου Ντιαλό που κατηγόρησε τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση επρόκειτο να καταθέσει την 1η Αυγούστου αλλά οι αποκαλύψεις της, κυρίως στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οδήγησαν τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αναβάλλει την κατάθεσή της για τις 23 Αυγούστου, προκειμένου να διερευνηθεί περισσότερο η υπόθεση.

Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel, που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, δεν στοχεύει στο να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον.

Όπως είπε ο ίδιος, η μετανάστρια από τη Γουϊνέα επιδιώκει να της αποδοθεί δικαιοσύνη και διεκδικεί την αποζημίωση και τους τόκους που κάθε αστικό δικαστήριο επιβάλλει στον αποδεδειγμένα ένοχο εγκληματικής πράξης.

Η 32χρονη γυναίκα έσπασε τη σιωπή της, την οποία διατηρούσε από τον περασμένο Μάιο (το μήνα που είδε το φως της δημοσιότητας η, κατ΄ εκείνη, εγκληματική πράξη του Ντομινίκ Στρος Καν), δίνοντας συνεντεύξεις και, κυρίως μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η μαρτυρία της κρίθηκε σοκαριστική , με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης να αναβάλλει την ακροαματική διαδικασία για τις 23 Αυγούστου, με στόχο να υπάρξει ικανός χρόνος, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Οι δηλώσεις της καμαριέρας, προκάλεσαν αντικρουόμενα σχόλια, καθώς, σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο της, δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της Ναφισατού Ντιαλό, που την οδήγησαν να σύρει στα δικαστήρια τον έως τότε «πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας».

Η γυναίκα από τη Γουινέα είχε κατηγορηθεί πως πολλές φορές στο παρελθόν είχε πει ψέμματα και στόχος της ήταν να βγάλει όσα περισσότερα λεφτά μπορούσε.

«Χαμένη» στη μετάφραση

'Ενα τηλεφώνημα της μάλιστα, μία ημέρα μετά από τη δήλωση της πως έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλευσης του Στρος Καν, σε φυλακισμένο φίλο της , στάθηκε ικανό να κριθεί από πολίτες και δικαστές ως φιλοχρήματη και ψεύτρα.

Οι Νιου Γιορκ Τάιμς είχαν γράψει ότι στη συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία, η Ναφισατού Ντιαλό είχε πει «αυτός ο τύπος έχει πολλά λεφτά, ξέρω τι κάνω».

Η φερόμενη ως θύμα καμαριέρα, είχε μιλήσει με τον φυλακισμένο φίλο της στη διάλεκτο της, με αποτέλεσμα να παραφραστεί το νόημα των λεγόμενών της.

«Ορισμένες εκφράσεις ήταν συγκεχυμένες για τους δημοσιογράφους των Νιου Γιορκ Τάϊμς» δήλωσε ο Κενεθ Τόμσον, με αποτέλεσμα να βγουν λανθασμένα συμπεράσματα για τις προθέσεις και το χαρακτήρα της Ντιαλό.

«Ακούσαμε πολύ προσεκτικά την ηχογράφηση του εν λόγω τηλεφωνήματος» πρόσθεσε ο δικηγόρος της «και είναι πλέον, απολύτως σαφές ότι το θύμα ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, αυτό που είχε πει στο συγκεκριμένο άτομο ήταν πως «επρόκειτο για κάποιον που επιχείρησε να με βιάσει, πως ήταν άνθρωπος με εξουσία, ένας σημαντικός άντρας».

Η καμαριέρα έκανε δημόσια δήλωση χθες στη ΝέαΥόρκη για να ευχαριστήσει όλους όσοι την έχουν υποστηρίξει απο την αρχή της υπόθεσης ανακοίνωσαν μέλη Αφρικανικής Οργάνωσης της Νέας Υόρκης.

«Η κυρία Ντιαλό μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν πέσει θύματα επιθετικότητας.

Πολεμάει για τα δικαιώματά της και για την αξιοπρέπειά της» πρόσθεσαν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Αφρικανικής Οργάνωσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αμφιβολίες για τα κίνητρα της κι έτσι η ακροαματική διαδικασία δεν θα γίνει την 1η αλλά στις 23 Αυγούστου, ώστε ο εισαγγλεέας που διερευνά την υπόθεση να μην αναγκαστεί να προβεί σε βιαστικά συμπεράσματα.

Η πρόταση αναβολής της δίκης έγινε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ενώ οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν πως «συμφωνήσαμε να αναβληθεί η ακρόαση ενώπιον του
δικαστή Μάϊκλ Όμπους, καθώς κατανοούμε ότι ο εισαγγελέας συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση».

Αιφνιδιαστική συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί στο λιμάνι του Πειραιά (χωρίς αποκλεισμό του)

http://static.doldigital.net/webstatic/2F1D9A6FA076B9CF09E6D04CBA28ACF0.jpgΣυγκέντρωση έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους.

Από τη συγκέντρωση δεν εμποδίζεται η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των επιβατών από και προς τα κρουαζιερόπλοια, ενώ στο σημείο που βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παραταχθεί και αστυνομικές δυνάμεις.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτοκινητιστών. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν, χωρίς χρήση δακρυγόνων, τους ιδιοκτήτες ταξί από την πύλη 12, κατευθύνοντάς τους στα γύρω στενά. Εκεί οι αυτοκινητιστές έχουν ρίξει στους δρόμους λάδια, χώματα και σακούλες με σκουπίδια, δημιουργώντας ένα είδος οδοφράγματος.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να προσεγγίζουν εντός της ημέρας πέντε κρουαζιερόπλοια.

Οι ιδιοκτήτες ταξί με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιο του κ.Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις».

Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ερμηνεύει την αναφορά του κ. Παπανδρέου για διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις» ως μήνυμα προς το υπουργείο.

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου (δυστυχώς) και Καβάλα-Διά βίου αποκλεισμός Μπέου-Ψωμιάδη

http://www.sportscorner.gr/public/media/images/main/fdgrycpxuc4d4bf86df405d.jpgΗ πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε και ανακοίνωσε τα ξημερώματα, τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Παράλληλα, αποφασίσθηκε ο εφ όρου ζωής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο, των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη!

Σύμφωνα με το σκεπτικό τη απόφασης, στο οποίο αναφέρεται για τον υποβιβασμό «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», προκύπτει ότι κατά πάσα πιθανότητα (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα παραμείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο προπονητής Γιάννης Παπακώτας απηλλάγη των κατηγοριών, ενώ στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Ολες οι ποινές είναι εφέσιμες και σε περίπτωση που οι εφέσεις κατατεθούν σήμερα ή αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφανθεί τελεσίδικα.

Οσον αφορά στην συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, εξαρτάται άμεσα από την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ. Σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει ως έχει, πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται ο αποκλεισμός των «ερυθρολεύκων» από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι αυτό επειδή όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα επιληφθεί μετά τις οριστικές αποφάσεις της ελληνικής αθλητικής Δικαιοσύνης.