13 Ιανουαρίου 2012

Λ. Παπαδήμος: Ανοικτό το θέμα κατάργησης 13-14ου μισθού αλλά άσχετο με την τρόικα

Αποσυνέδεσε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού από τις επιταγές της τρόικα ο Λουκάς Παπαδήμος πριν από λίγο στη Βουλή, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν έχει τεθεί, έτσι όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται, το θέμα από την τρόικα. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το θέμα της κατάργησης για να μην πούμε ότι  συμφώνησε με την κατάργηση!


«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχείρησεις και περισσότεροι άνεργοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με την υπό συζήτηση μείωση του μισθολογικού κόστους.

Πρέπει να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους να διαβουλευτούν ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το αν θα υπάρξουν μειώσεις ή πάγωμα μισθών.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.



Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι "η χρεωκοπία έρχεται πιο κοντά από τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθείτε" και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι "δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι θα σωθούμε αν κουτσουρέψετε τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα".