21 Ιανουαρίου 2012

7 προφυλακίσεις και 6 ελεύθεροι με εγγυήσεις...

Εφτά προφυλακίσεις είχε η πρώτη μέρα απολογιών των κατηγορούμενων για τη συμμετοχή τους στη "Μαφία" της Θεσσαλονίκης.Από την άλλη, υψηλότατες εγγυήσεις καλούνται να δώσουν 6 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα στον Γ΄Ειδικό Ανακριτή.


Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έξι από τους 13 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υψηλότατες εγγυήσεις που φτάνουν μέχρι και τις 300.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι 7 προφυλακίσθησαν.

Συγκεκριμένα:
  • Οι δύο δικηγόροι κ. Ζήνδρος και Σταμπούλης αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση σε ΑΤ μία φορά το μήνα και εγγύηση 100.000 έκαστος.
  • Ο εφοριακός εν ενεργεία κ. Μουταφίδης και η γραμματέας του φερόμενου ως αρχηγού της μίας εγκληματικής οργάνωσης, του κ. Λαμπάκη, η κ. Τζωάννου, τους ίδιους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 200.000 ευρώ.
  • Η γυναίκα του φερόμενου ως αρχηγού της άλλης εγκληματικής οργάνωσης, του κ. Μελέτη, τους ίδιους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 300.000 ευρώ.
  • Ενώ ένας κατηγορουμενος ως υπάλληλος των οργανώσεων, ο κ. Παπαγεωργίου με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και 10.000 ευρώ εγγύηση.

Οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα προφυλακίσθησαν.
Υπενθυμίζεται, ότι αύριο Σάββατο, απολογούνται περί των 13 κατηγορουμένων, εις εξ αυτών οι κ. Παπαχατζής και Φερέτης.

http://spnews.gr/