11 Ιανουαρίου 2012

Σιγά μη διώξουν οι ΠΑΣΟΚοι δημόσιο υπάλληλο... το φωνάζουμε εδώ και μήνες: Στη ΝΔ φορτώνει την ανεπάρκειά του ο Ραγκούσης-Νταλάρας

Ξεκάθαρες αποστάσεις από το μέτρο της εφεδρείας στο Δημόσιο παίρνει με άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης-Νταλάρας, τονίζοντας ότι ήταν «λάθος» που υιοθετήθηκε η «λάθος πρόταση» του Αντ.Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να κουκουλώσει την ανεπάρκειά του που από ψήστης burger βρέθηκε Πρωθυπουργεύων και έπρεπε να μην τα βάλει με τις μάζεςπου ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ (παρά τα όσα λένε τα γκάλοπ οι ΠΑΣΟΚοι ψηφοφόροι θα εκτιμήσουν για άλλη μια φορά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τους ακούμπησε...)


Με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ραγκούσης έδωσε στη δημοσιότητα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στο www.protagon.gr, και στο οποίο υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, την πρότασή του για την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

«Πρότεινα να υπαχθούν όλοι σε αξιολόγηση που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει το ΑΣΕΠ» σημειώνει, επαναδιατυπώνοντας τη θέση του ότι «οι μετατάξεις προς το στενό δημόσιο τομέα και η εν γένει διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να πάψουν να είναι τυφλές, αυτόματες και οριζόντιες».

Ο κ. Ραγκούσης διευκρινίζει ότι «όταν ανέλαβα ‘την πολιτική ευθύνη και το πολιτικό κόστος’ προφανώς εννοούσα όχι την εφεδρεία, την οποία έγκαιρα και δημόσια απέρριψα, αλλά την αντικειμενική αξιολόγηση όλων μέσω ΑΣΕΠ».

Όπως αναφέρει, «η αποδοχή της πρότασης του κ. Σαμαρά απεδείχθη εσφαλμένη είναι σήμερα πανθομολογούμενο γεγονός. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι διοικητικά επιβλαβής και δημοσιονομικά αναποτελεσματική».

Σύμφωνα με τον υπουργό «είναι ζήτημα ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης να μην υπάρχει άλλο σύστημα απόλυσης για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα – για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα σύστημα εφεδρείας παρά μόνο το ταμείο ανεργίας – και άλλο σύστημα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα».

«Όταν έλεγα ότι ‘ήταν λάθος μας που υιοθετήσαμε την πρόταση Σαμαρά για την εφεδρεία’ αναφερόμουν όχι στην ευθύνη του κ. Σαμαρά για τη λάθος πρόταση αλλά στη δική μας ευθύνη για την υιοθέτηση αυτής της λάθος πρότασης» καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.