31 Ιανουαρίου 2012

Ραγκούσης-Καρχιμάκης ήθελαν να δώσουν συνέχεια στις γελοιότητες περί "χουντοσταγονιδίων" με αφορμή την αθώωση του Εύελπι

Φαίνεται ότι οι γνωστοί ηλίθιοι του ΠΑΣΟΚ, δεν είδαν καθόλου θετικά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Σχολής Ευελπίδων,με την οποία αποφασίστηκε να μην τεθεί θέμα αποπομπής του τεταρτοετή Εύελπι,ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τα όσα ακούστηκαν στην εορτή της 17ης Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Σχολής. Έτσι χθες ο Ραγκούσης από το Υπουργείο και ο Καρχιμάκης από το κόμμα, επιχείρησαν να δώσουν συνέχεια στο θέμα και είχαν κινητοποιήσει συγκεκριμένα ΜΜΕ για να ασχοληθούν με την απόφαση του Πειθαρχικού.

Η “επιχείρηση” έγινε αντιληπτή από τη ΝΔ κι επειδή υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα γίνει προσπάθεια εμπλοκής της στο θέμα με αρνητικό τρόπο,υπήρξε για κάποια ώρα ένταση και τηλεφωνικές επαφές στις οποίες οι γραφικοί τύποι πείστηκαν ότι η συνέχιση αυτού του θέματος δεν κάνει καλό σε κανένα και ειδικά στη χώρα, την οποία γελοιοποιεί μιας και από τη μια εμφανίζεται να συζητά με τους δανειστές της και από την άλλη δίνει την εντύπωση ότι κινδυνεύει δήθεν …από πραξικόπημα!

Αυτή η εκδοχή μπορεί να προκαλεί γέλια στο εσωτερικό της χώρας αλλά στο εξωτερικό πολλοί σπεύδουν να το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα εναντίον της Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι το σχετικό κλίμα διαμορφώνεται εδώ και μήνες από κάποιους εντός Ελλάδος. Άρχισε με την υπόθεση του “Βελισσάριου”,του σχεδίου παρακολούθησης αξιωματικών ως τα μέσα της δεκαετίας του 80,συνεχίστηκε με …το σημειωτόν των Ευέλπιδων στην ματαιωθείσα παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,το οποίο παρουσιάστηκε περίπου ως εξέγερση και κορυφώθηκε με την φημολογία περί επικείμενου πραξικοπήματος,την οποία ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης άφησε για πολλές ημέρες να “σέρνεται”.