18 Ιανουαρίου 2012

Πέραν κάθε λογικής και νομιμότητας... ο τρόπος και η διαδικασία προσλήψεων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ!

Είναι τουλάχιστον παράλογο και αυτονόητο... ότι οι όποιες προσλήψεις δημοσιογράφων στο ελληνικό δημόσιο και εν προκειμένω στην ΕΡΤ πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με το αν κάποιος είναι... παρουσιαστής ή κάτοχος μιας εκπομπής... στο δημοσιογραφικό επάγγελμα ! Οι απόψεις Ταγματάρχη, Στεφάνου, Λουριδά...στην ΕΣΗΕΑ για ανανέωση συμβάσεων... "κατά προτεραιότητα" των παρουσιαστών ειδήσεων και εκπομπών μάλλον προκαλούν... αφού "προσβάλλουν" όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας για την ενημέρωση του Έλληνα πολίτη !

Απόψεις...που στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά το δημοσιογραφικό επάγγελμα... δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να ξεχωρίζουμε τους επαγγελματίες σε "πρίγκιπες και ασχημόπαπα" του παραμυθιού.... προσλήψεων της ΕΡΤ !

Είναι επιβεβλημένο να επικρατήσουν... ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους δημοσιογράφους... ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστούν από την διαδικασία αξιολόγησης ( το λέω για ακόμα μια φορά ) και οι "κομμένοι" της προηγούμενης "σικέ" και "προκάτ" μέσω κομματικών λιστών διαδικασίας που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο δημοσιογραφικό χώρο...

Είναι ώρα ο ...Λάμπης Ταγματάρχης και τα υπόλοιπα στελέχη της ΕΡΤ να μην αδικήσουν κανένα... διαφορετικά θα βρεθούν σε "αδιέξοδα" και θα προκαλέσουν όλους... στη χειρότερη περίοδο του κλάδου ενώ πρέπει ο κύριος Καψής να δώσει σχετικές εντολές στην ΕΡΤ διαφορετικά θα ξανακούσουμε και άλλα παράλογα όπως η ανανέωση μόνον στους παρουσιαστές κλπ !

Πρέπει κύριε πρωθυπουργέ κύριε Λουκά Παπαδήμο και κύριε Καψή... να παρέμβετε το συντομότερο... για την ΕΡΤ αφού εγκαταλείφτηκε η άποψη του " Ανοικτού διαγωνισμού προσλήψεων στην ΕΡΤ " όπου είναι αναφαίρετο δικαίωμα για συμμετοχή στην διαδικασία προσλήψεων όλων των πολιτών στην ΕΡΤ και ας αφήσουμε τις... αλχημείες....

Αφού ενόψει οικονομικής κρίσης η σπατάλη αλλά και ή μη διαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις στην ΕΡΤ και στον υπόλοιπο δημόσιο φορέα είναι κακούργημα για την Ελληνική κοινωνία !

Εγκαταλείψετε επιτέλους κύριοι... τίς κομματικές διαδικασίες προσλήψεων "παλαιού τύπου", τύπου "κλειστού club" !

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός Συντάκτης